3 Eylül 2013 Salı

Ödev ödev ödev evet geliyor ödev günleri

 Okulların açılmasına çok az kaldı. Derslerin başlaması ödevlerin ve okuldan alır almaz "bugün kaç sayfa ödev var?" sorularının başlaması da demek. Bizim geçen sene çok ödevimiz vardı. Öğretmenimiz gerçekten çok iyi bir öğretmendi ama çocukların ve tabii bizlerin ödevlerden bunaldığımız anlar oldu. Hafta içi genellikle günde 4-6 sayfa, haftasonu da 8-10 sayfa ödevimiz olurdu. Alper yavrum akşam oynamaya zamanı kalsın diye öğle arasında ödevlerinin büyük bir kısmını yapıp eve öyle gelirdi. Onu gören bir grup arkadaşı onunla birlikte öğle tatillerinde ödev yapmaya başlamışlardı. 5-7 yaşındaki çocuklardan beklenmeyecek bir şey değil mi? 

Ben az da olsa ödev verilmesinden yanayım çünkü bence bir anne baba mutlaka çocuğunun o anda neyi öğrendiğini bilmeli ve çocuk da o günün tekrarını yapmalı ama ödev çok fazla olunca çocuklar yoruluyor ve sıkılıyor. Bunun dengesini öğretmenlerin kurması gerekiyor. Bir de bence ödev sadece o günün tekrarı olmalı yeni konuları içermemeli. Bir öğrenciye yeni bir konuyu en iyi öğretmeni öğretebilir. Öğretmen ve velinin arasındaki iletişimin öğrencinin başarısında çok etkili olduğuna inanıyorum. 

Çocukları sıkmadan onların ödevlerini severek yapmalarını sağlamanın bir yolu var mı? 





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.