1 Ağustos 2013 Perşembe

Seferihisar %100 Ekolojik Pazar'da bu hafta "Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası" düzenleniyor.

15 Haziran Cumartesi açılan ve her cumartesi hizmet vermeye devam eden, ortamı (organik ve yerel menusu ile harika bir kafe, çocuklar ve sizler için guzel bir haftasonu dinlenme olasılığı sunan bir alan) ve uygun fiyatları ile örnek bir organik pazar olan Seferihisar %100 Ekolojik Pazar'da bu hafta, 3 Ağustos Cumartesi günü "Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası" düzenleniyor.

Günümüz ekonomisinin yarattığı “kullan at” kültürüne ve herşeyin parasal bir değere sahip olduğu sisteme alternatif mümkün olduğunca yerel bir çözüm, bir model sunmak takasın amacı.

Hele ki kapsamı bebek ve çocuk eşyaları olunca takasın daha da bir önemi var. Çocuklarımızın hızla büyüyor olması bu kapsamdaki takası daha da anlamlı ve zorunlu hale getiriyor.

Bugüne kadar yaptıkları projeler ile ekolojik yaşam kültürünü destekleyen Seferihisar Belediyesi ve Buğday Derneği zaten bireyler olarak kendi çevremizde yaptığımız paylaşım ve takasın yerelde geleneksel bir model çerçevesinde yaygınlaştırılmasına ön ayak olmayı amaçlıyor.

Bu sebeple her ayın ilk cumartesisi İzmir – Seferihisar yolu üstünde Ulamış köyü girişinde Shell Benzinlik karşısında kurulan %100 Ekolojik Pazarda “Bebek ve Çocuk Eşyaları Takası” düzenlenecek.

0 -13 yaş için oyuncaktan kitaba, kıyafetten bebek arabasına, cd’den patene, bisiklete her şeyin oluşturulacak bir takas masasında değiş tokuş edileceği etkinlik saat 11.00 – 12.00 arasında eşyaların kabulu ile başlayacak. 12.30 – 13.30 arasında ise takas başlayacak. Getirilen parça kadar götürme esasına dayanan takasta çok özel değerli eşyalar için ayrıca yüzyüze takas masası oluşturulacak. Takasa bir katılımcı en fazla 15 parça eşya ile katılabilecek, daha fazla eşya bağış olarak kabul edilecek. Takasın bir diğer şartı ise getirilen eşyaların eksiksiz, temiz ve kullanılabilir durumda olması. Takas için ilk gelenlerin ilk tercih şansı bulacağı sistemde aradığını bulamayanlar bir sonraki ayki takasta haklarını kullanabilecekler.

Pazara ulaşmak için otobandan Seferihar ayrımından girdikten sonra sağınıza gelecek Shell Benzinliği geçince ilk kavşaktan "U" yaparak geri döndüğünüzde tam Shell in karşısına denk gelen alanda aynı zamanda Ulamış Köyü girişi olan yerde ahşap mimarisi ile dikkati çeken pazar alanı ve cafemizi görebilirsiniz.

Hepinizi fileniz, sepetiniz ve bez çantanız ile bekliyoruz. (pazarda poşet kullanılmıyor)


Kaynak: http://www.bugday.org/portal/haber_detay.php?hid=6459






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.