30 Haziran 2013 Pazar

Çocuklarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun


Yaz geldi, güneşin yakıcılığı ve zarar verme riski arttı. Lütfen çocuklarımızın yanmamasına çok dikkat edelim. Her ne kadar biraz yandıklarında yüzlerine tatlı bir pembelik gelince çok güzel olsalar da inanın bu kadarcık bile yanmaları onlar için iyi değil. Özellikle 11-16:30 saatleri arasında çocuklarınız güneşin altındaysalar mutlaka onları güneşten koruyun. Çocuklara uygun, paraben ve zararlı maddeler içermeyen mümkünse mineral bazlı güneş kremlerini sürelim. Tabii ki bu kremler de tamamen masum olmayabiliyor. Bunu da düşünerek kreme olan ihtiyacımızı da minimuma indirmeye çalışalım. Bunu çocuklarımızı bu saatlerde güneşe çıkarmayarak ve çıktıklarında giysilerle veya omuzları ve sırtı kapatan güneş geçirmeyen çocuk mayo modelleriyle yapabiliriz. Bunları artık Migros ve Kipa gibi marketlerde bile uygun fiyatlara bulabiliyoruz. 

Mesela ben kızların üzerindekileri geçen sene Kipa'dan çok uyguna almıştım. Açıkta kalan yerlerine de güneş kremi sürdüm. Zaten genellikle sabah erken ve akşam 17'den sonra denize sokuyoruz. Boynu kapatan şapkalar da çok faydalı. Yanlız şuna da dikkat edelim; vücudun D vitamini depolarının günlük dolması için güneş kremi sürmeden güneş altında kollar ve yüz açık kalacak şekilde 15 dakika durması gerekiyor. Bunu da 11-16:00 saatleri dışında yapabilirsiniz. Bunu doktorumuz bize anlatmıştı. Lütfen çocuklarınızın bronzlaşmasına izin vermeyin, onları korumak sizin göreviniz. Birkaç kez kötü bir şekilde yanmak bile ilerde cilt kanseri olma ihtimallerini arttırıyor unutmayın. Aman biz kaç kere yandık küçükken demeyin. Güneşin zararları gittikçe artıyor unutmayın. Siz tedbirinizi alın, sonra da çocuklarınızla güneşin, denizin ve havuzun keyfini çıkarın. Sadece havuz ve deniz zamanı sürmek yetmiyor, çocuklarınız bahçede, sokakta veya kreşin bahçesinde de yanabilir ona göre hazırlıklı olun.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.