7 Ekim 2013 Pazartesi

Alper artık harçlık alıyor!


Alper'e bugün ilk defa harçlık verdim. Bundan sonra haftada bir 10 TL harçlık alacak. Bunu kumbarasına koyacak. Bu parayla ne isterse yapacak, isterse hemen harcar isterse biriktirip büyük bir şey alır ya da bağışlar. Kendi karar verecek. Artık 6 yaşında ve 2. sınıfa gidiyor. Böylelikle paranın anlamını ve değerini öğrenir diye düşünüyorum. 

Okulunda kantin yok, sadece su satılıyor o da 50 kuruş ve ben yanına her gün 50 kuruş koyuyorum su için. Okulda öğle yemeği veriliyor, yanına beslenme çantasında meyve ve ceviz badem koyuyorum. Çelik matarasında da su oluyor. Yani bu parayı okulda harcamayacak, oturduğumuz yerde bakkal gibi yerler de yok. Bu parayı ancak beraber oyuncakçıya veya kitapçıya gittiğimizde harcayacak. Ben artık ona doğumgünü ve yılbaşı dışında oyuncak ve kitap almayacağım. O istediği bir şey olursa kendi parasıyla alacak. İsterse 10 TL ile o hafta küçük birşey alacak ya da kendini tutup parasını biriktirecek ve 2-3 ay sonra daha güzel birşey alacak. Bu paranın bir kısmını bağışlamayı veya arkadaşına bunun bir kısmıyla hediye almayı da düşünüyormuş. Bence harçlık alması çok faydalı olacak. Hem paranın manasını hem de değerini daha iyi anlayacak.

Not: Alper burada arabanın arka koltuğunda oturuyor. Arabamız 7 koltuklu olduğu ve 3 sıra koltuk olduğu için önde oturuyormuş gibi görünüyor. Yanlış anlaşılma olmasın diye belirtiyorum.




Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

2 yorum:

  1. yazılarınızı beğenerek takip ediyorum.. bence harika bir davranış bu hem çocuğun öz güvenini kendi ihtiyaçlarını karşılama becerisini önceliklerini belirlemesini hatta tasarrufu öğrenmesine yardımcı olacaktır benimde 6 yaşında bir oğlum var 1. sıfa gidiyor çok faydalanıyorum sayfanızdan yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.