5 Ekim 2013 Cumartesi

Ani bebek ölümü sendromu (beşik ölümü) nedeniyle ölen bebek herkesi çok üzdü

Bebeklerinizi 1 yaşına kadar her zaman sırtüstü yatırın lütfen. Yüzüstü yatmak ani bebek ölümü sendromu (beşik ölümü) riskini arttırıyor. Büyüdükçe kendi dönebilir tabii ki ama siz mutlaka sırtüstü yatırın.

Bebeğinin öldüğüne inanamadı

ANTALYA’da 4 aylık Elanur bebek uykusunda nefessiz kalıp can verdi. Bebeğinin ölümüne inanamayan anne Deniz Karatoprak, "Bana oyun yapıyor" diyerek cansız bedenine sarıldı.

21 yaşındaki Deniz ile 22 yaşındaki Mecitçifti, 4 aylık bebekleri Elanur’u cuma gecesi saat 23.00 sıralarında yatağına yatırıp kendileri de uykuya daldı. Cumartesi saat 05.00 sıralarında işe gitmek üzere kalkan Mecit Çakır, kızının hareketsiz yattığını fark edince Deniz Karatoprak’ı uyandırdı. Çift 112’yi ve polisi aradı. Olay yerine önce gelen polis, Elanur’u özel bir hastaneye götürdü. Cansız bebeğe yine de müdahale eden doktorların çabası sonuçsuz kaldı.

’O BANA OYUN YAPIYOR’

Bebeğinin ölümüne inanamayan Deniz Karatoprak, "O bana oyun yapıyor. Yalnızca üşüdü. Çarşaf verin üstünü örteceğim" diyerek gözyaşı döktü. Polisler ve eşi, Karatoprak’ın elinden bebeği güçlükle alabildi. Hastane dışına çıkartılan Deniz Karatoprak, bu kez gelen cenaze arabasını görünce sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle tutulan Deniz Karatoprak, evine götürüldü.
Doktorlar, bebeğin yatarken yüzü koyun dönmesiyle nefessiz kaldığını ve bu nedenle boğularak öldüğünü belirtti. Elanur bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/bebeginin-oldugune-inanamadi/gundem/detay/1770498/default.htm


Bu konudaki yazım: http://www.hassasanne.com/2013/04/ani-bebek-olumu-sendromu-besik-olumu.html





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

1 yorum:

  1. ece hn merhaba,doktorumuzda bize 1 yaşına kadar sırt üstü yatırmayın demişti kusmuğunu yada tükürüğünü yutamayabilir,boğulabilir demişti,yan yatırın demişti.ama bebeğimiz yüzüstü yatmayı seviyor,bu haberi görünce bayağı korktum açıkçası.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.