14 Ekim 2013 Pazartesi

Grip aşısı sizi hatta ailenizdeki diğer insanları hasta edebilir mi?



                       


4 gün önce Esin kızım ateşlendi. Çok yükselmedi ateşi ama 5 hafta önce Sevinç'te havale olayı yaşadığımız için biraz telaş yaptık. Neyse ki fazla yükselmedi ateşi. Boğaz kültürü de temiz çıktı. Dün Sevinç birden ateşlendi ve ateşi 39,3lere çıktı. Daha önce havale geçirdiği için doktorumuzun da tavsiyesiyle 37.9dan itibaren hemen ateş düşürücü verdim ve ılık kompres/duş yaptırdım. Yine de dün gece boyunca 3 kere 39,3 gördüm ve tabii ki havale endişesi yaşadım. Zor bir geceydi. beraber yattık hayatında ilk defa ve gece boyunca ılık kompres yaptım ona. Ateş düşüyordu ama 1 saat içinde yükselmeye başlıyordu. Neyse ki birşey olmadı ve geceyi atlattık. 8:40ta ateş düşünce uyudum ben. 11'de eşim aldı nöbeti ben biraz daha uyudum.
Gün içinde çıktı indi ateşi. 4 saatte bir ilacını verdim ve soğuk kompres yaptım. Neyse ki gece 21:45te kapımız çalındı ve yardım meleğimiz geldi. Komşumdan Sevinç'in hasta olduğunu duyan Dr. Maria uğramak istemiş. Kendisi bizim sokakta oturuyor. İşte bir melek doktorla komşu olmak gibi bir şansı var çocuklarımın. Sağlık ocağımızın dünya iyisi doktoru Maria yine imdadımıza yetişti ve gece bize uğrayıp 3 kuzumu muayene etti. Bir insan ancak bu kadar iyi niyetli olur. Alper doğumgununde karnına iki kere hızlı top gelip bayıldığında da hemen koşup gelmişti. Böyle iyi doktorları Allah başımızdan eksik etmesin. Gereksiz ilaç ve antibiyotik vermeyen doktorlardandır. 38,5tan once ilaç vermeyin der. Tabii havale hikayesi varsa 38'den itibaren veriliyor. İyileşiyor dedi boğazı da temizmiş çok şükür.
 
Çok da ilginç bir şey söyledi size aktarmak istedim. Bir hafta önce ben ve Alper grip aşısı olduk. Doktorumuz Esin ve Sevinç'teki ateşin de bundan kaynaklanmış olduğunu düşünüyor. Sonuçta az da olsa bir virüs veriliyor grip aşısı ile. Bizden de Esin'e ve Sevinç'e geçmiş olabilirmiş. Yine de faydalıymış ve tavsiye ediliyor grip aşısı ama bazen de böyle hasta edebiliyor. Bilginiz olsun istedim. Biz ilk defa grip aşısı olduk. Kızlara da yaptırsam mı diyordum gerek kalmadı olmuş kadar oldular.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler



2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.