21 Nisan 2013 Pazar

Aileniz ve çevreniz sizin biraz fazla Hassas bir Anne olduğunuzu mu düşünüyor?

Hassas Annemiz Sedef,
Hassas anne canım anne lutfen bana yardımcı olur musun? sadece fikrini almak istiyorum.  Ben çevresi ve ailesi tarafından obsesif  (takıntılı) tanısı konmuş bir anneyim :) 7 aylık bir fıstığım var, kızımın beslenmesi bakımı konusunda başta annem olmak üzere çevremdeki insanların bana söyledikleri "abartma, yok daha neler" seklinde yorumlar alıyorum. Kızımın ağzına birşeyler sokmaya calışmalar, uyku saati geliyor "aman yatırma az daha oynasın" vs. Ben uyarmak dışında artık kavga etmeye kadar gidiyor konuşmalarımız. Sizce ben nasıl davranmalıyım, kırmak üzmek istemiyorum kimseyi.

Cevabım:
Kimseyi dinleme doğru olanı yap. Yemek ve uyku saatleri çok düzenli olmalı, taviz verme. Önemli olan onun sağlığı bu hep aklında olsun. Ben ne kavgalar yaptım ama şimdi artık öğrendiler ve saygı gösteriyorlar. Sen sağlam durup, "kural bu kesinlikle değişmez!" dersen onlar da uygular. Kolay değil ama fıstıkların sağlığı için buna mecburuz.

Ben şu kuralları koydum ve yüzde 99 uyguluyorum.
1. Yatma ve yemek saatleri değişmez. Sadece cuma ve cumartesi 1 saat daha geç yatarlar ve 1 saat daha geç kalkarlar. Bu demek oluyor ki biz gece gezmiyoruz. Gece yarıları sokaklarda değil çocuklar ve hiçbir zaman da olmadılar. Kırk yılda bir eşimin iş yemeği olur da biz dışarda olursak aileden birisi geliyor ve evde onlarla oluyor, Bu da yılda 2-3 kere olur. O zaman da çocuklar aynı saatte düzenleri bozulmadan yatıyorlar.

2. Eve bitter çikolata ve tam tahıllı kahvaltılık dışında paketlenmiş abur- cubur ürün almıyorum ve başkalarının getirdiklerini de yüzde 99 vermiyorum.

3. Markette veya dışarda şekerleme, gofret, abur-cubur almıyorum ve başkaları verirse kabul etmiyorum. Markette ille birşey isterlerse muz veya salatalık alırım, bir küçük şişe su ile yıkarım bir yer bulup onu veririm.

4. Çocuklar onayladığım çocuk kanalları dışında büyüklere uygun televizyon programlarını seyretmiyorlar.

5. Çocuklar çay, kahve, kola, gazoz filan içmiyorlar. Taze sıkılmış meyve suyu, dışardaysak yüzde yüz meyve suyu, ayran, maden suyu, su içerler.

6. Çocuklar evdeyken sadece evde yapılmış yoğurt yerler, market yoğurdu, meyveli yoğurt, hazır puding yemezler.

 Bu kuralları uygulamak için çok çaba gösteririm ve genellikle çocuklar da alıştığı için zorlanmam.Çok ender durumlar olabilir tabii ki. Çocuklar değil de aileden ve çevreden insanlar sorun çıkarır genellikle ama onlar da artık kabul ediyorlar ve sağolsunlar uyuyorlar.




Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

1 yorum:

  1. Sevgilu Hassas anne bende yeni annelerdenim ama soylediklerinize sonuna kadar katiliorum. Bende melegim merkeziyetciyim. Su anda sadece sutle beslenmesine ve yeni anne olmama ragmen onun icin en iyisini yapmaya ozen gosteriorum. Onun annesi benim ve benim kadar kimse onu dusunemez eger dusunseydi zaten adi anne olurdu babaanne yada annane degil.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.