Üç çocuklu bir annenin deneyimleri ve en son çocuk gelişimi araştırmalarının biraraya geldiği bir blog
Çocuğunuzu büyütürken bir kere bile "bu kadar da hassas olma canım" lafını duyduysanız doğru yerdesiniz!
24 Nisan 2013 Çarşamba
Hassas Annemiz Ebru'nun bebek bisküvisi tarifi.
2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinc unu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ev yapimi yoğurt
175 derece fırında 20 dakikada pişiyor
Hassas Anne notu: İsterseniz bunların üzerine fırından çıktıktan sonra az pekmez sürebilirsiniz. Biliyorsunuz pekmezi ve balı ısıtmamak gerekiyor o nedenle içine koymayacağız. Hassas Anneler bebeğine paketlenmiş ve içinde şeker ve katkı maddesi olan hazır bebe bisküvisi vermesin bence. Çok hassassanız pirinç unu yerine hepsini tam buğday unundan da yapabilirsiniz. Aman bu çok sert derseniz bunun içine biraz meyve püresi koyabilirsiniz. Ama sert olması belki de daha iyi olur, yeni dişleri çıkan bebişlere diş kaşıyıcı gibi de olur.
Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler
Ana Sayfaya Dönün
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
harika bir tarif izninizle kendim deneyip blogumda sizin tarifiniz olduğu belirtip paylaşacağım.
YanıtlaSilsizi takipteyim bloguma beklerim
http://basitkolayyemekler.blogspot.com/
çok güzel ben de deeneyeceğim artık dişlerimizi kullanmayı seviyoruz :)
YanıtlaSilafiyet olsun:) yarasın
Silne kadar süre muhafaza edebiliriz ?
YanıtlaSilBal tamam da pekmezin kendisi zaten kaynayarak pisiyor. Bence pekmez icine ilave edilebilir
YanıtlaSilmutlaka denicem paket bisküvi vermek istemiyorum meleğime
YanıtlaSil