4 Nisan 2013 Perşembe

Beta Mikrobu Salgını

Eee bu kadar Beta bu kadar hastalık yazarsan böyle de acillik olursun ve belki de Betayı bulursun :( Ben ve Alper'den sonra Sevinç de 3 gündür hastaydı. Biliyorsunuz prensip olarak ve doktorumun da tavsiyesiyle çocuğun morali ve hali yerindeyse 38,5'tan önce ateş düşürücü vermiyorum. Çocuğu soyarak, evin ısısını 20 dereceye düşürerek ve ılık duş, serin kompres ile ateşi idare ediyorum ki vücudu antikor üretsin ve fazla ilaç girmesin vücuduna. Bugün konuştuğum doktor da bunların ateş sırasında yapılması gerekenler olduğunu onayladı ve hatta beni tebrik etti. Bazı anneler 37,5 ateşte bile ateş düşürücü talep ediyorlarmış. Lütfen Hassas Anneler o annelerden olmayın.

3 gündür ateşimiz devamlı 39,3'lere çıktı ilaçla indi ama kısa sürede yine çıktı. Öksürük ve burun tıkanıklığımız da çoktu. Bugün ateş yine çok yükselince kızımı gece 23:30da acile götürdüm. Özellikle boğazına ve kulaklarına baktırmak istedim. Hiç boğazım ağrıyor demedi ama boğazları çok kötü olmuş kuzumun. Doktor çok büyük bir ihtimalle Beta olduğunu söyledi. Kısa Beta testi negatif çıktı ama ona hiç güvenmiyorum çünkü daha önce 4 kere kısa testte negatif Beta çıkmasına rağmen 2 gün sonra uzun kültür Beta testinde pozitif çıkmıştı Beta. Antibiyotiğe başladık. Doktorumuz yaygın bir Beta salgını olduğunu, ateş olması halinde ve boğazında beyazlanma olduğunda Beta testinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Biliyorsunuz hep yazıyorum, eğer boğazda Beta mikrobu varsa mutlaka penisilin depo iğnesi ile veya 10 günlük antibiyotikle tedavi edilmesi gerekiyor. Tam tedavi edilmeyen Beta ilerde kalp romatizmasına ve çok ciddi problemlere yol açabiliyor. Alper iyileşti ama yarın onu da Beta testine götüreceğim emin olmak için. Gece 2:30'da döndük acilden. Beta salgını hakkında bilginiz olsun istedim.
.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

6 yorum:

  1. çok geçmiş olsun. ateş düşürme ve öksürük için kullanılan stopever marka yapıştırılan jellerden kullanıyormusunuz faydası oluyor mu? nasıl kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. çok sağolun. evet bazen kullanıyorum. alınlarına yapıştırıyorsunuz 4 saat filan soğuk tutuyor. Çocuklar da izin veriyorlar durmasına. sevgiler Ece

    YanıtlaSil
  3. Ece hanım önerebileceğiniz iyi bir çocuk diş doktoru var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Avrupa yakasında olduğum için Acıbadem Maslak çok yakın olduğu için oranın çocuk bölümüne götürdüm bir kere Alper'i. Anaokulunda 6 ayda bir kontrol ediyor diş hekimi. Dişleri çıktığından beri günde 2 kere fırçaladıkları için bir sorunları olmadı daha.

      Sil
  4. pekii ilk kulturde belli olnazmi actim valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 1 saatte çıkan kısa teste hiç güvenmiyorum. yüzde 10 yanlış sonuç verir diyorlar ama tam 4 kere kısa testte negatif çıktı. 2 gün sonra uzun testte Beta çıktı.Mutlaka uzun kültür testini yaptırın.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.