24 Nisan 2013 Çarşamba

Hassas Annemiz Ebru'nun bebek bisküvisi tarifi.


2 çay bardağı tam buğday unu
yarım çay bardağı irmik
 2 çay bardağı pirinc unu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ev yapimi yoğurt
175 derece fırında 20 dakikada pişiyor

Hassas Anne notu: İsterseniz bunların üzerine fırından çıktıktan sonra az pekmez sürebilirsiniz. Biliyorsunuz pekmezi ve balı ısıtmamak gerekiyor o nedenle içine koymayacağız. Hassas Anneler bebeğine paketlenmiş ve içinde şeker ve katkı maddesi olan hazır bebe bisküvisi vermesin bence. Çok hassassanız pirinç unu yerine hepsini tam buğday unundan da yapabilirsiniz. Aman bu çok sert derseniz bunun içine biraz meyve püresi koyabilirsiniz. Ama sert olması belki de daha iyi olur, yeni dişleri çıkan bebişlere diş kaşıyıcı gibi de olur.





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

6 yorum:

  1. harika bir tarif izninizle kendim deneyip blogumda sizin tarifiniz olduğu belirtip paylaşacağım.
    sizi takipteyim bloguma beklerim
    http://basitkolayyemekler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ben de deeneyeceğim artık dişlerimizi kullanmayı seviyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. ne kadar süre muhafaza edebiliriz ?

    YanıtlaSil
  4. Bal tamam da pekmezin kendisi zaten kaynayarak pisiyor. Bence pekmez icine ilave edilebilir

    YanıtlaSil
  5. mutlaka denicem paket bisküvi vermek istemiyorum meleğime

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.