27 Mayıs 2013 Pazartesi

Bireysel Emeklilik sistemi annelere neler kazandırabilir?

Geleceğinize yatırım yapıyor musunuz? 
Günlük koşuşturma içinde unutuyoruz veya çoğu zaman paramız yetmiyor. Duymuşsunuzdur artık ev hanımları bile devletin sunduğu bireysel emeklilik sisteminden yararlanabiliyor. 100 lira bile koysanız 25 lira da devlet koyuyor. Şu anda hiçbirşey bu kadar güzel bir getiri sağlamıyor. Birkaç farklı hesapta da bunu yapabiliyorsunuz. 56 yaşına kadar 10 sene boyunca bozmazsanız çok güzel bir toplu para biriktirebilirsiniz. Farklı hesaplarda ayrı ayrı biriktirirseniz zorda kalıp birini bozsanız bile diğerleri bozulmadan birikir.

100 lira bile koysanız kenara bu yıllar içinde size büyük bir getiri sağlar. Nasıl 100 lira arttıracağım demeyin, nelere gereksiz para vermiyoruz? Yeri geliyor bir büyük bardak kahveye 7 lira, bir yemeğe 15-20 lira veriyoruz. Fazladan bir ayakkabı almayıp bu parayı kenara koyabilirsiniz.

Yapabilenler için bu büyük bir fırsat. Yapmaya başladıktan sonra da çalıştığınız bankayı zaman zaman arayıp devlet katkısı düzgün bir şekilde yatıyor mu diye kontrol etmeyi ihmal etmeyin. T.C. Hazine Müsteşarlığı bu konuda sıkça sorulan soruları sitesinde cevaplamış.
Hassas Anneler siz bireysel emeklilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapmaya başladınız mı? Sizce buraya yatırmak için nerelerden tasarruf yapabiliriz? Mesela 100 lira ile başlasak bu 100 TL yi nasıl arttırabiliriz?







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün  

2 yorum:

  1. Biz evlenirken eşimle yaptırdık şükür. Dedik ki bu parayı senet gibi bağlayıp unutacağız dokunmayacağız.. 75 le başladık 150 ye çıkardık şükür. 6 sene bitti ..zaman hızla geçiyor..bi yerlerden az da olsa birikim yapmadan olmuyor..
    tavsiye ederim ben de..
    Ama en az 10 sene unutmalısınız o parayı..yani uzun vadeli bi yatırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iyi yapmışsınız, seneler sonra güzel günlerde kullanın inşallah. Ece

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.