24 Mayıs 2013 Cuma

Çocuğum çok hırçın, ona nasıl davranmalıyız?

Hassas Annemiz:

Merhaba benim size bir sorum olacaktı benim 11 aylık oğlum var Haziran'da 1 yasına girecek. Sorunumuz oğlum çok hırçın onu sevmek isteyenlere vuruyor sinirlendiğinde bana da vuruyor arada bir kendine de vuruyor bunu durumu ona nasıl unutturabilirim? Hayır diye kızdığımda daha da çok vuruyor sevgiyle yaklaştığımda yine aynısını yapıyor bu durum beni çok üzüyor... Ne yapmak gerek lütfen bilgi verir misiniz?

Cevabım:

Büyük bir ihtimalle henüz kendini konuşarak ifade edemediği için hırçın davranıyordur. Bu yaşta bu sorun çok yaşanıyor. Bunun üstesinden gelmek için yapabileceğin en önemli şey onun dil gelişimini desteklemek. Ona karşı her zaman sakin, kararlı ve tutarlı ol. Yemek ve uyku saatlerini düzenle hep aynı saatlerde uyusun ve yemek yesin. Çocuklar düzen ve rutin ile huzur bulurlar ve kendilerini güvende hissederler. Şu yazılarımı bir oku okumadıysan canım yararlı bilgiler var. Bazıları için seninkinin yaşı küçük ama sen ana kuralları uygulamaya çalış faydasını göreceksin.

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/cocuklarn-dil-gelisimi-icin-ne.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/iki-yas-sendromu-nedir.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/ilkokula-ve-krese-sorunsuz-baslamann.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/sevdiginizi-gosterin.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/bebeginizin-gelisimi-icin-bugun-neler.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/tutarl-rol-model-olmak-cok-onemli.html

Çok okunacak şey oldu ama zamanın oldukça okursun. özellikle sevdiğinizi gösterin yazısını mutlaka uygula. İyi davrandığı zaman ona çok sevgini göster. Hırçın ve kötü davranırsa üstüne düşme. Kolay gelsin. Üzülme arada sırada öyle anne çocuk arasında zor zamanlar olabilir. Biraz beraber aktivite yapma, güzel kaliteli zaman geçirme ve sevgiyi yoğun gösterme ile çözülemeyecek hiçbir şey yok. Sevgiler.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.