20 Mayıs 2013 Pazartesi

Çocukların önünde kavga etmek/tartışmak onları nasıl etkiliyor? Hassas Annemiz Şehrazad yazıyor

Bugünlerde en çok tanıklık ettiğim konulardan biri uzerine yazdim bu yazıyı umarim begenirsiniz ve isinize yarar. Konumuz çocukların önünde kavga etmek/tartışmak... "Biz kesinlikle yapmayız" demeyin çünkü oluyor insanlık hali, gün geliyor ruh eşimizle sudan sebeplerden dolayı kavga edip tartışıyoruz... Tartışmak ilişkide yanlış bir davranış olarak algılanmamalı tam aksine ilişkiyi güçlendiren, halen iki eş arasında bazı değerlerin varolduğunu, hatta ve hatta eşlerin birbirlerine olan sevgisini gösteren bir durumdur.

Kulağa komik gelebilir ama devamlı aynı fikirde mütabık olan eşlerin farkında olmadan birbirlerinden soğudukları ve aralarındaki sevgiyi ve aşkı yitirdikleri yapılan bir çok araştırmada kanıtlanmıştır. Tabi ki devamlı olmayan, yıpratıcı ve fiziksel şiddetin varolmadığı bir kavgadan bahsediyoruz. Lakin tartışmalar ne büyüklükte olursa olsun bunları çocuklarımızın önünde yapmaktan sakınmalıyız, kavga esnasında sarfedilen sözler veya en basitinden sizin o anki asabiyetiniz ve tedirginliğiniz bile görünmez bir negatif dalga şeklinde çocuklarınıza geçip o anki ruh hallerini tümüyle altüst eder. Kavga esnasında birbirinize sıfatlar takmaktan, hakaret etmekten, yüksek sesle tartışıp haklı olduğunuzu ispat etmeye çalışmaktan sakının. Problemlerinizi sorun büyümeden kavganın eşiğine gelmeden alçak sesle çözmeye çalışın. 


Çocuklarınıza taraf tutturmaya çalışmayın, inanın ki o esnada hanginizin haklı olduğu gerçekten onların umrunda değil, o an tek istedikleri şey huzursuzluğun en kısa zamanda bitip herşeyin normal haline dönmesidir. 


Sakın bebeğim daha küçük olan biteni kavrayacak yaşta değil diye de düşünmeyin çünkü insanoğlu tüm duyuları açık ve etrafta olan biteni devamlı kaydeder şekilde dünyaya gelir. Çok sıkılıp daraldığınız ve cidden kendinizi partnerinize karşı tutamayacak hale geldiğinizi hissettiğiniz anda o ortamdan kaçın ve açık havada derin derin nefes alın bu kafanızı dağıtmanızı ve olası tartışmaları engelleyecektir. Unutmayın, anne ve baba arasında yaşanan tartışmalardan çocuklar çok çabuk etkilenirler ve en küçük negatif algı bile çocuklarınızın kafasında yer eder. 

Diyelim ki tartışmadan kaçamadınız ve olay oracıkta çocuklarınızın gözü önünde patlak verdi, bu durumda onlara insanların birbiriyle tartışabildiğini ve aynı zamanda birbirlerini sevebildiklerini anlatın ve tartışmaların yıpratıcı ve kötü yanlarından çok öğretici yanlarını göstermeye çalışın. Bunun nedeni de şu; ebeveynlerinin devamlı tartıştıp kavga ettiklerine şahit olan çocuklar ilerki dönemde kendi ilişkilerinde sürekli bir korku, tedirginlik ve güvensizlik içinde olurlar ve bu da onların özel yada iş hayatlarında başarısız ilişkiler içinde olmalarına ve hiçbir problemi kendi içlerinde aşamayacak bir duruma gelmelerine sebebiyet verir.
Şehrazad




Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün 

4 yorum:

  1. umarım terzi kendi söküğünü dikebiliyordur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok gereksiz ve yapıcı olmayan bir yorum olmuş bu bence. Ece

      Sil
  2. Cok tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Anonim, terzi kendi söküğünü dikebilir yada dikemez asıl konu ortadaki sorunları tartışmak değil onlara çözüm bulmak, bir daha tekerrür ettiğindede önüne geçebilmek.. Siz kavga etmiyorsunuzdur belki ama 7/24 bebekli ve çocuklu bir ortamda sigara içiyorsunuzdur yada belki diğer kötü alışkanlıklarınız vardır ??? Ama bizim toplumsal olarak konulara bakış açımızı böyle, görüp okuyup bilgi edineceğimiz yerde hemen eleştiriye maruz bırakıyoruz karşı tarafı ki inanın benim için önemli olan insanın başkalarına değilde en azından kendine karşı dürüst olmasıdır. Ben yaşadım ve çocuklarımın gözlerindeki hüzünü huzursuzluğu gördüm, hissetim ve böyle birşey yazmaya karar verdim.. Zaten bunu yaşamayan hissetmeyen böyle şeyleri yazamaz.. Sevgiler Cherie Canel

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.