31 Temmuz 2013 Çarşamba

Çocuğum çok hırçın, ona nasıl davranmalıyız?

Özellikle 2 yaş civarı çocuğu olan anneler bu soruyu neredeyse her gün bana soruyorlar. Hırçın davranışlar genellikle 2 yaş civarı başlıyor ve özellikle aile doğru tepkileri vermezse sorunlar ve hırçınlık kalıcı oluyor.

Çocuklar 1,5 -2 yaş civarında büyük bir ihtimalle henüz kendini konuşarak ifade edemedikleri için hırçın davranıyorlar. Bu kendini ifade edememe kızgınlık ve hüsrana yol açıyor. Bunun üstesinden gelmek için yapabileceğiniz en önemli şey onun dil gelişimini desteklemek. Kendini ne kadar çabuk ifade etmeye başlarsa o kadar çabuk bu dönemi atlatırsınız. Ona karşı her zaman sakin, kararlı ve tutarlı olun. Yemek ve uyku saatlerini düzenleyin hep aynı saatlerde uyusunlar ve yemek yesinler. Çocuklar düzen ve rutin ile huzur bulurlar ve kendilerini güvende hissederler. Şu yazılarımı bir okuyun okumadıysanız yararlı bilgiler var.

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/cocuklarn-dil-gelisimi-icin-ne.html
http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/iki-yas-sendromu-nedir.html
http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/02/ilkokula-ve-krese-sorunsuz-baslamann.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/sevdiginizi-gosterin.html

http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/tutarl-rol-model-olmak-cok-onemli.html

Özellikle sevdiğinizi gösterin yazısını mutlaka uygulayın. İyi davrandığı zaman ona çok sevginizi gösterin. Hırçın ve kötü davranırsa üstüne düşmeyin. Üzülmeyin arada sırada öyle anne çocuk arasında zor zamanlar olabilir. Biraz beraber aktivite yapma, güzel kaliteli zaman geçirme ve sevgiyi yoğun gösterme ile çözülemeyecek hiçbir şey yoktur.







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.