25 Temmuz 2013 Perşembe

"Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değildir" diyenlere cevap

TRT 1'in iftar programına konuk olarak katılan tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınlar hakkında yaptığı yorum ile şaşırttı. İnançer'in yorumları sosyal medyada büyük tepki yarattı.

" BUNUN ADI TERBİYESİZLİKTİR"


Ömer Tuğrul İnançer konunun hamileliğe gelmesi üzerine şu ilginç yorumu yaptı:
"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar... Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir."
Kaynak: Milliyet

Nasıl bir zihniyettir bu?

Yeter artık bari hamile anne adaylarını rahat bırakın. Hamilelik kutlanması gereken, onur duyulacak ve özgürlüklerin bitmediği bir zamandır. Hamileliğinin tadını çıkarmak, hamileyken gezmek filan terbiyesizlik değildir!
Bir tasavvuf düşünürünün konuşacağı başka konu mu yoktur? Dinimizde konuşulacak her konu bitti de sıra hamile kadınları eve kapatmaya mı geldi? Ülkemizde küçücük çocuklara toplu tecavüz ediliyor çıkıp bir laf ediyorlar mı? Ama hamileler gezince terbiyesiz oluyorlar! Siz belirleyeceksiniz anne adayları kaç dakika sokakta kalacak, ne zaman hamile olduğunu söyleyecek! İnsanları dinden soğutmaktan başka birşey değil bu. Güzel ve anlayışlı dinimize haksızlıktır bu. Annelik dinimizce kutsaldır. Benim kılavuzum Hz. Muhammed (SAV)'dır.

Şunu unutmayın:
Hz. Muhammed (SAV) şöyle demiştir:
"Cennet annelerin ayakları altındadır."




Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

2 yorum:

  1. Bu haberi duyduğumda yuh dedim artık bir buna karışmamıştınız nasıl bir zihniyet bu...

    YanıtlaSil
  2. Bence Ece Hanım meşhur olmak için atılmış bir adım bu adam bunu başardı ;
    şu bir gerçekki reklamın iyisi kötüsü olmaz .. Benim dolu dolu yaşadığım ve gurur duyguğum hatta Allah'ın biz kadınlara bir lütfu olarak gördüğüm hamilelik evresinde eve kapanmak gibi bir niyetim olmadı olamaz da .. Aciz bir insanın sözleri beni hiiç enterese etmez..İg da yayınladğınız paylaşımda buraya bırakılan yorumların hoş olmadığını yazmışsınız sanırım silinmiş , çok da iyi olmuş bırakın insanlar kapalı kutuda yaşamaya devam etsinler zihniyeti bu olan insanların yetiştirdikleri evlatlara acırım
    kolaylıklar dilerim sıkı takipçiniz Hava Adar..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.