24 Temmuz 2013 Çarşamba

Okullarda forma uygulaması kalkmasın!

Resmi gazetede yayınlandı:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK VE
KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
“ Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usûl ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.”

Ben okullarda formanın kaldırılmasına inanılmaz derecede karşıyım. Çocuğu devlet okuluda okuyan biri olarak bunun yaratabileceği sorunların çok büyük olduğunu düşünüyorum. Forma ile herkes aynı görünüyor ve özellikle maddi eşitsizlikler ortaya çıkmıyor. Herkes 1-2 takım forma alıyor bir şekilde ama herkesin gücü çocuğunu her gün değişik giydirecek kadar kıyafet almaya yetmeyebilir. Çocuklar çok dikkatliler ve bu tür farklılıklar hemen göze batacaktır.

Bunun dışında bir de her sabah yaşayacağımız "Bugün ne giyeceğiz?" kaosu var ki iki kız annesi olarak formasız bir okulda halimi düşünemiyorum. Erkek çocuklarının çok umrunda olacağını zannetmiyorum ama kızlar kıyafet olayını önemsiyorlar ve ne giyeceklerini seçmeleri uzun sürebiliyor.

Ben önümüzdeki okul yılında veliler arasında bu yüzde elliyi sağlayıp forma giymeye devam kararı aldırmak için uğraşacağım. Siz de eğer benim gibi düşünüyorsanız okul müdürünüzle bağlantıda olup bu konuyu takip edin derim.



Ana Sayfaya Dönün

1 yorum:

  1. bende forma dan yanayım hem maddı hem manevı etkıleyen bır durum. üstelik kızların tokası bıtmıyor corabı bıtmıyor ayakkabısı zırttısı pırttısı yok yok forma en guzelı

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.