27 Şubat 2013 Çarşamba

Çocuklarımıza birşeyler öğretirken onlardan neler öğreniyoruz?

Biz anneler devamlı çocuğumuza birşeyler öğretme telaşındayız. Aman doğru konuşmayı öğrensin, kibarlığı öğrensin, yalan söylememeyi öğrensin, kardeşine vurmamayı öğrensin, ingilizceyi öğrensin, masadan kalkmadan yemek yemeyi öğrensin... Unutmayın çocuklar dinleyerek değil görerek öğrenirler. İstediğiniz kadar konuşun, konuştuklarınızı kendiniz hayata geçirmiyorsanız etkisi çok az olacaktır. Çocuğunuza abur-cuburu yemek senin için zararlı dedikten sonra kendiniz çocuğunuzun önünde abur-cubur yiyorsanız ona çok karışık mesajlar veriyorsunuz. Kardeşine vuran çocuğunuza "kardeşine vurma" deyip vuruyorsanız o çocuk ne yapsın? Biz çocuklarımıza devamlı kemerlerini bağlamalarını söylemiyoruz ama her arabaya bindiğimizde onların gözü önünde ilk iş emniyet kemerimizi takıyoruz. Bizi hiçbir zaman kemersiz görmediler. Nineleri, büyük dayıları arabaya binip de kemerlerini bağlamazlarsa bizim çocuklar hemen onları uyarıyorlar ve kemerlerini takmalarını söylüyorlar. En etkili eğitim budur.
Çocuklarımızın hayata bakış açısı bizden çok farklı. Biz hayatın koşuşturmacası içinde küçük mutlulukları ıskalarken onlar her anın tadını doyasıya çıkarıyorlar. Bundan öğreneceğimiz çok şeyler var. Peki siz çocuklarınızdan neler öğrendiniz?






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.