4 Şubat 2013 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi


Kadayıfını koymayıp sadece muhallebisini yapıp çocuklara yedirebilirsiniz. Harika oluyor. İçine 3 kaşık kakao katarsanız hazır pudinglerden bin kat güzel ve katkı maddesiz bir tatlı olur çocuklarınıza.

Tarifi www.portakalagaci.com 'dan aldım. Arkadaşım Hatice'nin her tarifi süper oluyor. Tam misafire yapılacak leziz bir tatlı.

Kadayıflı Muhallebi
Tatlının püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
Malzemeler:
• 300gr kadayıf
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
• 1kg süt
• 4 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası (GDO endişesiyle mısır tüketmek istemeyenler buğday nişastası kullansınlar)
• 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

3 yorum:

  1. Elinize sağlık ama içinde mısır nişastası olan şeyleri hele organik değilse çocuk büyük kimse yememeli bana kalırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız buğday nişastasıyla da oluyor. Onu değiştireyim. Sevgiler

      Sil
  2. akşam yaptım gecenin bir yarısı da yedim:) Çok güzel oldu:) paylaşım için teşekkürler:) sevgiler:)

    YanıtlaSil