20 Şubat 2013 Çarşamba

Hassas Anneler 25 Şubat'ta 13:00-15:00 arası İstinye Park'ta Buluşuyor!

Hassas Anneler, ilk buluşmamız 25 Şubat Pazartesi günü İstinye Park Caribou Coffee kahve dükkanında 13:00-15:00 arasında gerçekleşecek. Gelen Hassas Annelere küçük sürprizlerim olacak. Çekilişle güzel kitaplar, kurabiyeler, mis gibi kahveler ve harika bir söyleşimiz olacak. Bilgi Üniversitesi'nden çocukların okul öncesi anadili gelişimleri üzerine çalışan dil bilimci Dr. Nihan Ketrez ile çocuklarda dil gelişimini ve çocuklara ikinci dili öğretirken nasıl bir yol izlememiz gerektiğini konuşacağız. Bu söyleşinin bir özetini sitede yayınlayacağım. Bundan sonra böyle söyleşilerimiz ve toplantılarımız sık sık olacak. Bu buluşmalarda Caribou Coffee her zaman bizi nefis kahveleri ve tatlılarıyla ağırlayacak. Şimdiden Caribou Coffee'ye nazik davetleri için teşekkür ederim.
Lütfen İstinye Park'a kesin gelebilecek olanlar yorum olarak geleceklerini yazsınlar, ona göre çekiliş için hediyeleri hazırlayacağım. Gelemeyecek olanlar da çocukların dil gelişimi ve çocuklara ikinci dil eğitimi konusunda Dr. Nihan Ketrez'a sormak istedikleri soruları yazarlarsa söyleşide ben onların yerine soracağım ve cevapları sitede yayınlayacağım. Umarım bu güzel buluşmamızda görüşebiliriz.

                                            

Dr. Nihan Kertez çocukların okul öncesi anadili gelişimleri üzerine çalışan bir dilbilimcidir. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1996’da mezun oldu. Lisans eğitiminin son yılında çocukların ana dili gelişimleri konusuna ilgi duymaya başladı. Lisans tezini ve daha sonra aynı üniversitenin Dilbilim Yüksek Lisans programına teslim ettiği yüksek lisans tezini çocuk dil gelişimi üzerine yazdı. Doktora çalışmalarını ABD’nin Los Angeles kentinde Güney Kaliforniya Universitesi’nde 2005 yılında tamamladı. Doktora tezinde yine Türk çocuklarının dil gelişimini kuramsal bir çerçeve içinde inceledi. 2005-2009 yılları arasında ABD’de Yale Universitesi’nde dersler verdi. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çocuk dil gelişimi üzerine yaptığı çalışmalar ulusal ve uluslarası dergilerde ve kitaplarda yayınlanmıştır. 2009 yılından beri ikizlerin dil gelişimi ile profesyonel olarak ilgilenmekte, bu konuda ikizanneleriyiz.biz internet sitesinde danışmanlık da yapmaktadır.





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.