3 Şubat 2013 Pazar

Kimler ilk Hassas Anneler Buluşmasına Geliyor?

Hassas Anneler ve Babalar,
Sizden gelen mesajlardan ve yorumlardan anladığım kadarıyla sizler de ilk Hassas Anne buluşmamızı heyecanla bekliyorsunuz. Bu konuda çalışmalara başladım. Bu sadece ilk buluşmamız olmayacak; bu buluşmada aynı zamanda çok önemli bir akademisyen ile zevkli bir söyleşi yapacağız. Dr. Nihan Kertez, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çocuk dil gelişimi alanında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 4 yaşındaki ikiz kızlarının da Hassas annesidir. Çocuk dil gelişimi üzerine yaptığı çalışmalar ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitaplarda yayınlanmıştır. Sizlerden çocuklarınızın dil gelişimi ve ikinci dil öğrenimi konusunda çok sorular geldiği için bu söyleşinin çok ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Çocuğumun dil gelişimi yaşıtlarına göre nasıl? İkinci dili öğretmeye kaç yaşında başlayabiliriz gibi sorulara cevap bulabileceğimiz toplantımız sizin sorularınızla daha da zevkli geçecek. Bu buluşmanın hazırlıklarını yapmak için kaç kişinin geleceğini aşağı yukarı bilmem gerekiyor. 25 Şubat 13:00 gibi İstinye Park’ta gerçekleşecek bu buluşmaya kimler kesin olarak gelebilir? Tabii ki tarih ve mekan değişebilir daha sonra ama bir fikrim olsun istiyorum. Lütfen kesin gelebilecekler yorum olarak yazsınlar. Çok heyecanlıyım bu konuda :)

Kimler geliyor?
Dr. Nihan Kertez çocukların okul öncesi anadili gelişimleri üzerine çalışan bir dilbilimcidir. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1996’da mezun oldu. Lisans eğitiminin son yılında çocukların ana dili gelişimleri konusuna ilgi duymaya başladı. Lisans tezini ve daha sonra aynı üniversitenin Dilbilim Yüksek Lisans programına teslim ettiği yüksek lisans tezini çocuk dil gelişimi üzerine yazdı. Doktora çalışmalarını ABD’nin Los Angeles kentinde Güney Kaliforniya Universitesi’nde 2005 yılında tamamladı. Doktora tezinde yine Türk çocuklarının dil gelişimini kuramsal bir çerçeve içinde inceledi. 2005-2009 yılları arasında ABD’de Yale Universitesi’nde dersler verdi. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Çocuk dil gelişimi üzerine yaptığı çalışmalar ulusal ve uluslarası dergilerde ve kitaplarda yayınlanmıştır. 2009 yılından beri ikizlerin dil gelişimi ile profesyonel olarak ilgilenmekte, bu konuda ikizanneleriyiz.biz internet sitesinde danışmanlık da yapmaktadır.







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

2 yorum:

  1. Merhaba ben gelmeyi çok ister(d)im; çalışan bir anne olarak haftaiçi yapılacak şeylere katılmam mğmkün değil ki; İstinye park çok yakınında iş yerimin.
    Çok içerliyorum böyle şeyler planlanırken çalışan anneler düşünülmeyince.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Ne olur içerlemeyin. Haftasonu böyle yerler çok kalabalık olduğu için mekan ayarlamam imkansız. Benim de 3 çocuğum haftasonu evde olduğu için haftasonu düzenlemem çok zor. Umarım ilerde haftasonu da bir etkinlik yaparım ve orada görüşürüz. Yazın açık havada belki yapabilirz ve haftasonuna denk getirmeye çalışırım. Sevgiler. Ece

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.