13 Şubat 2013 Çarşamba

Piyasadaki organik günlük sütler



Piyasadaki organik günlük sütleri sizin için araştırdım ve 3 farklı markete gidip fotoğrafladım! Elbette ki normal süte göre çok pahalı , neredeyse 3 katı ama tercih meselesi. Bazı insanlar başka yerden kısıp bütçesini buna ayırmayı tercih edebilir. Ben başka marka göremedim. Biliyorsanız yorum olarak yazabilirsiniz. Bunların hiçbiri hakkında özel bilgim yok ve nasıl olduklarını bilmiyorum. Siz kendiniz de bakarsınız. Ben sadece ufak bir piyasa araştırması yaptım sizden çok soru gelince.


           Gıda Mühendisi Hassas Annelerin Hası arkadaşım Dilek Kincal süt konusunda şöyle diyor:
Artık Türkiye'de de cam şişede günlük organik süt bulunuyor. Biz bu sütleri kullanıyoruz ve ben yoğurdumu bu sütlerden yapıyorum. Bence sütun organik olması birinci derecede önemli. Bir gıda muhendisi olarak bunun önemini belirtmeliyim. İneklerde kullanılan antibiyotikler -hastalıkları hayvanlar arasında önlemek için , ayrıca ineklerde süt verimini artırmak için kullanılan hormonlarda içtiğimiz süte geçiyor. Bunlar growth hormonu yani büyümeyi hızlandırıcı hormonlar. O yüzden özellikle kız cocuklarında gözlenen cok erken yaslardaki mensturasyon( bu yas 8-9 a kadar indi) ve tüylenme artık cok rastlanır oldu.
Sonuc olarak ben bu bilgilere dayanarak ailem için organik cam şişede günlük süt kullanıyorum. Saglik dolu günler dilerim.

Hassas Anne Not: Benim yoğurt tarifim bu organik günlük sütle de çok güzel oluyor mutlaka deneyin.
Tarifim




Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

16 yorum:

  1. ece hanım, acaba uzun ömürlü organik süt mü iyi yoksa aoç'nin cam şişede günlük sütü mü? ben günlük sütü tercih ediyorum. bozulmayan gıdalar benim sinirimi bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben organik günlük süt diyorum ya da güvenilir çğ süt ama onu bulmak çok zor.

      Sil
    2. bende sizin gibi yapıyorum cam şişe aoç keçi sütü

      Sil
    3. bende aoç nin keçi sütünü alıyordum hatta o sütü bulabilmek için çok yollarda kat ettim ama bi kaç hafta önce 250 ml litreliklerin altını bir çevirdim dipte kahverengi sütün dibine çökmüş bir tortu gördüm ve hemen bıraktım sanırım şişeler tam temizlenmiyor ve artık baltalı keçi sütünü tercih ediyorum

      Sil
  2. bebegime uc markanin urununden de gonul rahatligiyla verdim bu markalar zaten en iyileri bildigim kadariyla doktorum bana bu urunlerin yogurtlarini da direk verebilirsin dedi veriyorum bazen kendim mayaliyorum vicdanim rahat.

    YanıtlaSil
  3. Ataturk orman ciftligi be baltalinin pastorize gunluk keci sutleri cocuklar bebejler icin en azindan kazein acisindan be bir cok sebepten dolati keci sutu daha iyi. Aoc nin hazir keci yogurduda var buyuklere. Aoc migrosta, baltali daha cok Carrefour da bulunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bohemistic onlar organik değil yani içinde antibiyotik ve hormon olabilir. Ayrıca piyasadaki keçi sütlerinin hepsinin saf keçi sütü olamayacağı ile ilgili bir kanı var. Keçi sütü az bulunan bir şeymiş. Zaten süt ürünlerinde denetim yapıldığında keçi peyniri, keçi yoğurdu diye satılanların hep inek sütüyle karışık olduğu ortaya çıkıyor ama tabii tam olarak ancak teste göndererek anlayabilirz.

      Sil
    2. Ben her hafta çiftlikten gelen sütü alıyorum 4 yıldır aynı sütçü Çatalça'nın köylerinden süt getiriyor. Yoğurdumu, kefirimi bununla yapıyorum. Kaynatıp 1 gece bekletirsem koca bir çorba kasesi kadar kaymak da çıkarıyorum. Oğlum kışın ballı-kaymaklı kahvaltıyı çok seviyor. Yazın az da olsa o kaymak tereyağ oluyor :-) Keçi sütünü 3-4 ay getiriyor. Çok az olduğu için herkese satmıyor. Benim gibi çocuklu ve daimi müşterileri 1 kg ayırıyor getirdiği zaman. Günlük içmek için SEK veya SÜTAŞ'ın günlük sütlerini alıyorum çiftlik sütüm olmadığında. Yukarıdaki markaları hiç görmedim. Hangi marketlerde satılıyor acaba?

      Sil
  4. Migrosta mlife lerafresca mevcut ikiside organik Ben surekli bunlardan slip hem kizima iciriyorum hemde yogurdumu kendim yapiyorum zaman zaman aoc ve baltalikeci suyu aliyorum baltalinin yuzdeyuz kecilabnesi var onu kullaniyorum mlife
    cam yogurdunu aldim
    Kendimiz icin ozellikle Biraz birakip dolapda beklettim Eksime yapti bunu sevdim AMA yinede 5senedir gunluk sutle kendim mayaliyorum

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Baltalinin keci sutunden yogurt tutmuyor cok denedim.oyuzden onu pek icim sinmedi.aoc keci sutu ve mado keci sutu aldim ( biraz fazla pahali 1/2lt 4,5 tl )11aya kadar bebeklerime .simdide mlife organik inek sutune gecmeyi dusunuyorum.keci sutunu artik birakicam.heryerde bulunmuyor.ne dersiniz dogrumu sizce??

    YanıtlaSil
  7. Baltalinin keci sutunden yogurt tutmuyor cok denedim.oyuzden onu pek icim sinmedi.aoc keci sutu ve mado keci sutu aldim ( biraz fazla pahali 1/2lt 4,5 tl )11aya kadar bebeklerime .simdide mlife organik inek sutune gecmeyi dusunuyorum.keci sutunu artik birakicam.heryerde bulunmuyor.ne dersiniz dogrumu sizce??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. organik günlük süte geçin isterseniz. en sağlıklısı o gibi görünüyor. markalar arasında pek fark yok. Hangisini bulabilirseniz çünkü zor bulunuyor. 1 yaşından sonra geçebilirsiniz. sevgiler

      Sil
  8. benim kızım 19 aylık ve ayı aşkın zamandır sadece aoç günlük keçi sütü içiyor baltalıyı ve günlük inek sütlerini kesinlikle kabul etmiyor ama aoç ninde dağıtım günleri ve zamanlarında sorun oluyr ve bir çok zaman et balık kurumu aramak zorunda kalıyorum benim sorum kızıma keçi sütünü verirken tatlandırmak için organik bal katıyorum bu sütün faydalarını kısıtlarmı

    YanıtlaSil
  9. Eve hanim merhaba bende organik. Süt taraftariyim migros tan pinarin organik sütünü aliyorum o markadan pek bahsedilmemis bi bilginiz varmı? ?

    YanıtlaSil
  10. Tire süt İzmir'de hemen her yerde bulunabiliyor.Fiyatı 4 TL.Çok lezzetli bir süt ve gerçekten insanın içine siniyor.Harika bir yazı olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.