20 Şubat 2013 Çarşamba

Tane Tane Pilav Tarifi

            


4 bardak baldo pirinci 2 saat tuzlu ılık suda bekletin
İyice yıkayın ve suyunu süzün
Tefal tencerede 1 çay bardağı arpa şehriyeyi yağsız kavurun
Suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin 4 dk yağsız kavurun
4 kaşık sızma zeytinyağı, çeyrek limonun suyunu ekleyin
1 tatlı kaşığı tuz, 6 bardak sıcak(kaynar değil) su ekleyin
1 kere karıştırın, kapağı kapatın
Orta ateşte 3 dakika, kısık ateşte 7 dakika pişsin.
Pişme süresi ocağa göre değişebilir. Göz göz olunca kapatın.
Altını kapatın. Üstüne havlu örtün. 30 dk. dinlensin
Afiyet olsun

Pilav yapmak çok kolaydır, ama tane tane pilavı tereyağı koymadan yapmak daha zordur. Bu tarifimde yanlış olmaz her zaman tane tane olur. Tabii tereyağıyla daha leziz olur ama bence böylesi daha sağlıklı. Tefal kullanmayanlar çelik tencerede yapsınlar. 1 yaşından küçük bebeklerinize verecekseniz tuz koymayın. Tecrübeli annelere bu tarifsiz gereksiz gelebilir ama belki yeni evlilere ilaç gibi gelir





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

2 yorum:

  1. Aynen de öyle ilaçççç gibi geldi çoook teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.