6 Ocak 2013 Pazar

Kadayıflı Muhallebi



Kadayıfını koymayıp sadece muhallebisini yapıp çocuklara yedirebilirsiniz. Harika oluyor. İçine 3 kaşık kakao katarsanız hazır pudinglerden bin kat güzel ve katkı maddesiz bir tatlı olur çocuklarınıza.
Tarifi www.portakalagaci.com'dan aldım. Bu sitenin her tarifi süper oluyor. Tam misafire yapılacak leziz bir tatlı.
Kadayıflı Muhallebi
Tatlının püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.
Malzemeler:
• 300gr kadayıf
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:
1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
• 1kg süt
• 4 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:
1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.


Ana Sayfaya Dönün

Not: Yazılarım sadece benim şahsi fikrimi ve tecrübelerimi yansıtır. Mutlaka sadece doktorunuzu dinleyin. Tavsiyelerimi dinlediğiniz için olacaklardan sorumluluk kabul etmiyorum. Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder