29 Ocak 2013 Salı

Çocuğunuzun alerjileri varsa nelere dikkat etmelisiniz?

Benim kızım Esin’de de hafif bir alerji problemi var. Hafif olduğu için çevresini ona göre ayarlayarak genellikle ilaçsız idare ediyoruz. Bazı geceler çok öksürürse alerji şurubundan veriyorum. Ama bazı kurallar var uyguladığımız. Mesela kesinlikle tüylü oyuncaklarla yatamıyor ve odasında yün halı yok. Oyuncakla yatarsa zaten öksürmekten uyuyamıyor. İkizi Sevinç’in 2-3 bebekle yatmasına çok özeniyor ama yatağına aldığında öksürmeye başladığını bildiği için ses çıkarmıyor. Çocuğu alerjik ve alerjik astımlı olan Hassas Anneler lütfen çocuklarınızın yatak odasına yünlü halı, peluş oyuncaklar ve yün battaniye koymayın. Odada çok fazla fırfırlı ve süslü ayrıntılar olmasın. Perdeler de sade olmalı ve kadife kullanılmamalıdır ve sık sık yıkanmalıdır. Duvardan duvara halı kesinlikle yasak. Çocuğunuzun kıyafetlerinde de yün tercih etmeyin. Bunlar hep toz tutan ve alerjileri azdıran şeylerdir. Nevresim takımları da %100 pamuklu olmalı ve sık değiştirilmelidir.
Odalarını çocuklar dışardayken bol bol havalandırın. Kış diye havalandırmayı ihmal etmeyin. Güneş gördünüz mü hemen açın camları perdeleri. Ama çok dikkat edin çocuklar gözetiminizde olsun ve camlara yaklaşmasınlar. Yatak odalarında kesinlikle çamaşır kurutmayın ve odanın nemini takip edin. Alabiliyorsanız kış için kurutma makinelerinden alın. Nem sorunu varsa bu da alerjiyi tetikler. Nem ölçer aletlerden alabilirsiniz. Bende var mesela odanın nemi yükselince hemen camı açıyorum nem hemen düşüyor. Nem sorunu havalandırmakla geçmiyorsa nem alan kutulardan kullanabilirsiniz. Bunları yapı marketlerden ve internetten bulabilirsiniz. Tozlardan kurtulmak için de Hepa filtreli kuvvetli elektrikli süpürgelerden de edinmeniz gerekecek. En önemlisi de çocuklar kesinlikle sigaralı ortama sokulmamalıdır. Üstünüze sinen sigaradan bile kötü etkilenebilirler. Hamileler unutmayın siz hamileyken sigara içerseniz çocuğunuzun hayat boyu astım hastası olma ihtimali çok yüksek. Sonra çocuklarınızı doktor doktor dolaştırırken “neden içtim o sigaraları hamileyken?” diye pişman olmayın. Hemen sigarayı bırakın. Çocuklarınızı havasız ve kalabalık ortamlara sokmayın. Haftasonları AVMler çok kalabalık oluyor ve alerjik çocukların etkilenme ve hasta olma riskleri var.
Dikkat edilmezse alerjik bronşit kronik astıma dönebiliyor ve bunun da tedavisi daha zor. Doktorunuzu çok iyi dinleyin. Doktorunuzun dediklerini uygulayın.







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Tavsiyelerime uyarsanız olacaklardan sorumluluk kabul etmiyorum. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

6 yorum:

  1. Cok tebrik ediyorum.. muthis guzel bir sayfa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. paylaşımlarınızı bekliyorum. Sevgiler Ece

      Sil
  2. Ahhh ahha bizde fena alerjiğiz gitsin inşallah bu alerji ya

    YanıtlaSil
  3. çok sinir bozucu oluyor gece öksürüğü:( geçmiş olsun size de

    YanıtlaSil
  4. Bizde test yaptıracağız tabi yine hastayız ve iyileşince :(

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.