22 Ocak 2013 Salı

İki sağlıklı ve kolay tarif





Bugün menüde çok sağlıklı iki yemek var. Eminim çocuklarınız bunlara bayılacaklar. Önce sebzeli süzme yoğurdu reddedip sade yoğurt isteyebilirler ama her Hassas Anne gibi bir yolunu bulup onlara bunu yedirin çünkü bu onlar için çok faydalı :) Bulgur da pilav yerine daha sağlıklı bir alternatif.


Kerevizli, salatalıklı, kabaklı süzme yoğurt

1 büyük kabak, 3 salatalık, bir baş kereviz rendeleyin. Kerevizi limon suyuyla karıştırın kararmasın. Hepsini sık delikli bir süzgeçe koyun ve iyice suyunu sıkın.
750 gr süzme yoğurdu bir kaseye koyun, rendelediklerinizi ekleyin. ½ bardak dişe gelir doğranmış ceviz, ¼ demet doğranmış dereotu, ¼ demet doğranmış taze nane, 3 kaşık sızma zeytinyağı, tuz katın karıştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Kırmızı Biberli Naneli Bulgur Pilavı

5 kaşık sızma zeytinyağı ve 1 küçük soğanı az kavurun. 1,5 kaşık biber salçası ekleyin 2 dk. daha kavurun. 3 bardak yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin 3 dk. daha kavurun. Küçük doğranmış 2 büyük kırmızı biber, 1/3 bardak kuru nane, tuz ve 5 bardak kaynar su veya etsuyu ekleyin. Karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Arada sırada karıştırın ama çok karıştırmayın. Suyunu çekince altını kapatın ve üstüne havlu örtün. En az 30 dk. dinlensin. Afiyet olsun.





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Tavsiyelerime uyarsanız olacaklardan sorumluluk kabul etmiyorum. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. çok çok guzel tarıflerrrr :) ellerıne saglık Ece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler. Çok basitler eminim çoğu insan yapıyor ama hatırlatmak için yazdım. ben çok sık yapıyorum:) sebzeleri pişmedikleri zaman daha çok seviyorum.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.