26 Ocak 2013 Cumartesi

Parabenli Ürünler kansere mi yol açıyor?

İşte çok ünlü ve güvenilen bir diş macunu firmasının ürünü, içinde 2 çeşit paraben var! Lütfen arkasını okumadan ürün almayın!

Lütfen içinde paraben olan kozmetik ürünleri, diş macunlarını ve ilaçların kullanmayın ve çocuklarınıza kullandırtmayın. En iyi markalarda bile var. İçindekiler bölümüne bakın ve ve içinde METHYLPARABEN veya PROPYLPARABEN yazıyorsa kesinlikle kullanmayın. Çocuk ilaçlarının bazılarında da koruyucu madde olarak kullanılıyor. Doktorunuz yazdıysa eczacınızdan aynı ilacın paraben içermeyen muadilini vermesini isteyin. Zaten artık birçok ürünün üzerinde "PARABEN İÇERMEZ" yazılarını görmeye başladık. Parabenin kansere yol açtığıyla ilgili bilimsel çalışmalar var. Parabenler (Metil Propil Butil Etil) raf ömrünü uzatmak içinkatılıyor ürünlere ve ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara neden olur. Benzoik asidin bir türevidir. Zehirli ve toksik bir maddedir. Parabenler vücutta östrojeni taklit eden maddedir. Göğüs kanseri hastası kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda alınan tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi olduğu ortaya çıkmıştır.
kaynak: http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2011/05/25/yazilar/tip-yazilari/modern-hayat/meme-kanserinin-sebebi-parabenler-olabilir-mi/






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Tavsiyelerime uyarsanız olacaklardan sorumluluk kabul etmiyorum. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

4 yorum:

  1. yazınızı okuyunca banyoya gittim. nivea temizleme sütünün içinde de paraben var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bütün ürünlerin arkasına bakın. ben misafire gittiğim evlerde bile ortada duruyorsa bakıyorum ve dolapları açmamak için kendimi zor tutuyorum. Ama açmıyorum:)

      Sil
  2. sizi takip ediyorm m artk.bende beklerim bloğuma
    kelebekkizim.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz:) ben de sizi takip edeceğim. sevgiler

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.