22 Ocak 2013 Salı

Şimdi tıkalı burun sezonu, nasıl açacaksınız o minik burunları?


Ben yıllardır eczaneden 4 liraya 1 kilo cam serum fizyolojik alip iğnesiz enjektörle 3 yavrumun burunlarını açiyorum. O küçücük serum fizyolojiklere boşuna anlamsız paralar vermiyorum. İğneli enjektörü şişenin tepesindeki plastik tıpaya batırın şişeyi ters çevirip enjektöre serum fizyolojiği doldurun. İğnesini çıkartın ve çocuğunuzun burnuna iğnesiz enjektörle sıkın ve burnunu açın. Uzun süre gidiyor. Reklamın şirinliğine aldanmayın. İsterseniz kendiniz ılık suya tuzu karıştırıp yapabilirsiniz ama doğru oranı tutturmak gerekiyor. Bunu almak bana daha cazip geliyor.

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta'nın harika yazısı durumu anlatıyor: Serum fizyolojik gerçeği

Bir de Otri Bebe diye bir ürün var eczanelerde onu da ne kadar tavsiye etsem az. Bebeğinizin burnuna tuzlu suyu veya serum fizyolojiği sıktıktan sonra Otribebenin bir ucunu bebeğinizin burnuna azıcık sokuyorsunuz, diğer ucunu da ağzınıza alıyorsunuz. Çok kuvvetli olmamak kaydıyla çekiyorsunuz. Merak etmeyin sümükler ağzınıza gelmez arada filtre var onlar orada kalıyor. Setin içinde bu boru ve yedek ağızlar var. Açıkçası ben her kullanımdan sonra atmadım uçları. Çok iyi yıkadım ve sterilize ettim yeniden kullandım. İki burnu da böyle açın. Tabii çocuklar 2-3 yaşına gelip kendileri sümkürmeye başlayınca buna gerek kalmıyor.



kaynak: www.otribebe.com.tr

Unutmayın özellikle hastalık döneminde burnu açık olan çocuk daha rahat uyur ve beslenir. Burnunu iyi açamazsanız bu orta kulak enfeksiyonuna neden olabilir. Hasta bir çocuğa bir günde 3-4 kere bu burun açma işlemini yapmanız gerekebilir. 




Doktorumuz hastalık zamanı burun açıklığı ve rahat uyku için cold mix denilen okaliptüs ve ladin yağından oluşan damlalardan yastığına ve kıyafetlerinin önüne damlatmamızı söyledi. Gerçekten çok faydasını gördük ama sadece 2-3 damla damlattık fazlası dokunabilir. 

Hastalık zamanı benim en önem verdiğim şey çocukların burunlarının açık olmasıdır. Prof. Mehmet Öz de herkesin her gün burnunu tuzlu suyla temizlemesi gerektiğini söylüyor. Kışın neredeyse her gece yatmadan önce çocukların burnunu açarız onlar da rahat uyurlar. Hatta kendileri gelir "anneciğim burnumu açar mısın?" derler. Hastalıkları çocukları az giydirerek, ılık duş yaptırarak, burunlarını açık tutarak ve evin ısısını düşürerek ilaçsız atlatıyoruz. Ateş düşürücülerden ve öksürük şuruplarından uzak durmaya çalışıyoruz.





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Tavsiyelerime uyarsanız olacaklardan sorumluluk kabul etmiyorum. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. teşekkürler. Hala dua ederim bize tavsiye eden eczacıya:) evde her zaman bulunur ve açarız burunlarını yatmadan önce. Dr. mehmet Öz de mutlaka hergün burnun tuzlu suyla temizlenmesi gerektiğini söylüyor. Gerçekten rahat uyuyorlar:)

      Sil
  2. Bende serum kullanıyorum dokturum tavsiye etmişti gerçekten işe yarıyor :)

    YanıtlaSil
  3. bunların plastik olanlarını alıyorum.en azından kırılma riski olmuyor ve çantada taşıyabiliyorsunuz..denildiği gibi tek kullanımlık serumlara boşa para verilmez..

    YanıtlaSil
  4. bizede doktorumuz tavsiye etmişti.8-9 senedir kullanıyorum.hem kızlarım hemde kendim için ve çok memnunum.

    YanıtlaSil
  5. bizede doktorumuz tavsiye etmişti.8-9 senedir kullanıyorum.hem kızlarım hemde kendim için ve çok memnunum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün ilk defa denedim,inşallah faydasını görürüz,teşekkür ederim şimdiden..

      Sil
    2. Umarım işinize yarar. Sevgiler Ece

      Sil
  6. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta'nın methini duymuştum. kendisi mükemmel bir doktordur. Yıllarca astım hastalığı çeken ve astım krizleri geçiren bir komşumuzu tamamen iyileştirmişti. Bu arada bu yöntemi ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Otribebeden bende de var gercekten cok harika cekiyor ilk once burnuna serum fizyolojigi dokup yumusatiyorum sonrada cekiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. otribebe gerçekten çocukları büyütürken kullandığım en faydalı ürünlerden:)

      Sil
  8. Ben bu sene başka birşey deniyorum; Antalya tatilimde pet şişeye doldurduğum deniz suyunu küçük serum fizyolojik şişesine doldurdum, oradan sıkıyorum kızlarımın burnuna. Şimdilik çok çok etkili, bir zararı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Otribebe'nin yaratıcısına ise duacıyım. Annelerin en büyük yardımcısı bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir zararı olmaz. Çok iyi yapmışsınız. ben de küçüklerken otribebe kullanırdım şimdi 2 yaşından beri sümkürüyorlar. sevgiler Ece

      Sil
  9. Bende Antalya tatilimde doldurmuştum şişeyi ama daha cesaret edememiştim.bu sene deneyim bakalım.otri bebede çok iyi çok kullandım.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.