9 Mart 2013 Cumartesi

Çocuklarınızın sağlığı için siz harekete geçin!

Çocuklarının aşırı kilolu olduğunu düşünen Hassas Anne ve Babaların dikkatine!
Sağlıksız beslenme yanında aktivite düzeyinin düşük olması da çocuklarda aşırı kilo problemine yol açabiliyor biliyorsunuz. Journal of Physical Activity and Health dergisinin Temmuz 2012 sayısında yayınlanan deneysel bir araştırmaya göre, aktivite düzeylerini arttıran anne babaların çocukları da aktivite düzeylerini artıyormuş. 7-14 yaş arası çocuk sahibi anne ve babaların katıldığı bu çalışmada anne ve babalara günde 2000 adım daha fazla yürümeleri tavsiye edilmiş. Sonuçlara göre, özellikle annelerin bu hedefi gerçekleştirdikleri günlerde, çocukları da ortalama 2117 fazladan adım atıyormuş. Araştırmadan çıkan sonuç: Çocuklarımıza iyi örnek olup fırsat buldukça daha fazla hareket etmek. Yavrularımızın iyi örneklere ihtiyacı var sevgili Hassas Anneler.
Amerikan Milli Sağlık Enstitüsü araştırmacılarına göre günde en az bir saatlik düzenli egzersiz çocukların streslerini yenmelerine, kendilerini daha iyi hissetmelerine, okulda daha iyi öğrenmelerine, sağlıklı vücuda sahip olmalarına ve de geceleri daha iyi uyumalarına yardımcı oluyormuş.
Lütfen bu önemli bilgiyi çocuklarımızın sağlığı için paylaşalım.

Kaynak: Kristen Holm, Holly Wyatt, James Murphy, James Hill, and Lorraine Odgen. Parental Influence on Child Change in Physical Activity During a Family-Based Intervention for Child Weight Gain Prevention. Journal of Physical Activity and Health, 2012, 9, 661-669.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.