3 Mart 2013 Pazar

1 yaşından küçük bebeklere keçi sütü verilebilir mi?

Hassas Annemiz Fazilet:
İyi geceler:) size paylaştığınız değerli ve bilimsel bilgiler icin çok teşekkur ederim.Ben keçi sütünün Anne sütünü yeterli alamayan bir bebekteki değeri nedir bunu öğrenmek istiyorum. İlk 1sene inek sütü evet allerjen peki keçi sütü? Teşekkür ederim.

Cevabım:
Keçi sütü 1 yaşından küçük bebeklere uygun değil diyor doktorların çoğu. Keçi sütü ilk 1 yıl demir ve vitamin oranı olarak bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. 1 yaşından küçük bebeklerde kansızlığa yol açabilir. Bebekte keçi sütüne alerji varsa kötü sonuçlara neden olabilir. 1 yaşına kadar anne sütü veya devam sütü almalı bebek. Zaten piyasadaki keçi sütlerinin mutlaka inek sütüyle karışık olduğunu söylüyor bilenler. Keçi sütü çok az bulunurmuş ve satabilmek için karıştırıyorlarmış diye duyuyorum. Bu riski almayın derim ama tabii doktorunuza danışın. İlk 1 yıl süt yasak ama sütten yoğurt mayalayıp verebilirsiniz doktorunuz yoğurt verebilirsin dediğinde.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

2 yorum:

  1. Kecisutu annesutunden sonra basvurulabilecek ilk sut diyor uzmanlar. Yag globullerinin buyuklugu inek sutune oranla daha kucuk anne sutune bu baglamda yakin. Dolayisiyla sindirimi inek sutunden daha kolay. Folik asit bakimindan yetersiz. Yoksa iyi beslenmeyen bir annenin sutu de demir ve vitamin bakimindan yetersiz kalabilir. Zaten damla veriyor drlar demirdi devitti... islenmis mama vermektense dogal olan keci sutunu bebek aliyorsa tercih edebiliriz. Piyasada uht olarak satilanlar keci aromali inek sutu maalesef ama mado istek uzerine pastorize keci sutu getiriyor kendi ciftliklerinden. Biz cok ugrastik ama kiz icmedi. Icen bebekler var zevk meselesi sanirim. Bu markette satilanlari tarim bakanligi ifsa etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1yaşından önce inek de olsa keçi de olsa sütü tavsiye etmiyor doktorların çoğu. Ayrıca bir sorun daha var ne yazık ki keçi sütü diye satılan sütlerin çoğunun büyük bir kısmı inek sütüymüş çünkü keçinin sütü çok zor bulunurmuş ve pahalı olurmuş. Zaten dikkat ederseniz sağlık bakanlığı bazen tahliller yapıyor ve keçi sütü diye satılan ürünlerin aslında inek sütü olduğu ortaya çıkıyor. yani siz keçi sütü veriyorum derken 1 yaşından önce kesinlikle verilmemesi gereken inek sütünü verebilrisiniz dolandırıcılar yüzünden. 1 yaşından önce kesinlikle alınmaması gereken bir risk bence. DOktorlar devit ve demir damlası verse de bu çok az bir doz ve bir kansızlık olursa yetmeyebiliyor. Sevgiler

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.