4 Mart 2013 Pazartesi

Ailenizin 'Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi' var mı?



Belki herkesin kafasında bir 'Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi' vardır. Bu listeyi çocuğunuz için yapmak zorunda kalmak ve çocuğunuzun 1 yaşını bile göremeden öleceğini bilmek bir ailenin başına gelebilecek en kötü şeylerden biridir diye düşünüyorum. New York eyaletinde yaşayan Linzer ailesi kızları Quinn Linzer 3 aylıkken onda Niemann-Pick Disease Type A denilen nörolojik bir hastalık olduğunu ve büyük ihtimalle 1. doğumgününü kutlayamadan öleceğini öğrendiler. Yapılabilecek veya bu sonucu değiştirebilecek hiçbir şey yoktu ne yazık ki. Ailenin 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğu da var. Aile kızlarının ölmeden önce yaşaması gereken deneyimlerin bir listesini hazırladı ve yavaş yavaş bu listeyi tamamlıyorlar. Listede üstü açık bir arabaya binmek, güneşin doğuşunu izlemek, beyzbol maçına gitmek, ata binmek, oy vermek,gelinlik giymek gibi eğlenceli deneyimler var. Amerika'da insanlar bu listedeki fazla para gerektirecek Disney Dünyasına gezi,yunuslarla yüzmek gibi deneyimleri yapabilsinler diye yardım etkinlikleri düzenleyip para toplamışlar ve aileye göndermişler.
Ailenin bakış açısı çok hoşuma gitti. Tabii ki yıkılmışlar ama babanın dediği gibi "kızlarıyla her anın tadını çıkarmaya çalışıyorlar ve küçük şeylerin değerini biliyorlar". Bu küçük kız da dünyada bir iz bırakarak aramızdan ayrılacak. Listesindeki 50 deneyimi de yaşamasını diliyorum. Bu hikayeden öğrenilecek çok şey var. Ufak tefek sorunları önemsemeyelim ve çocuklarımızla geçirdiğimiz her saniyenin değerini bilelim. Belki de çocuğumuzda bir hastalık olmasa da ailecek yaşamak istediğimiz deneyimlerin bir listesini yapmak çok güzel bir fikir olabilir. Siz bu listeye neler yazardınız?

Ailenin sayfası burada http://www.teamlinzer.com/ sayfada biraz aşağı inerseniz aileyle ilgili yapılan haberin videosunu izleyebilirsiniz.







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

2 yorum:

  1. waaaay harika bayıldım. İnanır mısın bize de ikiz kızlarım için 1.5 yaşına kadar yaşayabilirler denildiğinde aynı duyguları yaşamıştım. Daha yapacağımız çok şey var diye düşünüyordum ve koca bir yaşamı bu kısa zaman dilimine sığdırmayı düşündüm. Sonra kızlarımıza bir ömür biçmediler ama
    yaşayın ve görün dediler. Allah'a kalmış. Sonrasında vaktimizi hep kaliteli geçirmeye çalıştık.Çok eğlendik ve mutlu olduk. Hayatta bundan güzel bir amaç olabilir mi? Paylaşımın için sonsuz teşekkürler, liste yapmadım ama iyi bir fikirmiş. Bugünden itibaren başlıyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Aytül'cüğüm kızlarını takip ediyorum benim kızlarımla neredeyse aynı yaştalar inanılmaz tatlılar maşallah. Daha uzun seneler sizinle olacaklar eminim. Senin listen olmasa bile onların her anının tadını çıkardığına eminim. Sizin paylaşımlarınız takip ediyorum kızlar doya doya yaşıyorlar her anlarını. Çok sevindim yazdığına. Zamanın varsa Hassas Anne sitem için bir yazı yazar mısın kızlarınla ve onlar için yaptıklarınla ilgili. Senin sitenin linkiyle o yazıyı burada ve facebook sayfamızda paylaşmak beni çok mutlu eder.İstediğin kadar uzun olabilir ve güzel kızlarının resimleri ile birlikte rica ediyorum. Senden haber bekleyeceğim. hassasanne@gmail adresimden de haberleşebiliriz. Çok öpüyorum.
    Aytül'ün güzel kızları Derin ve Damla'nın bazen zor ama çoğu zaman eğlenceli hayatlarını takip etmek için http://kucukkirmizipabuclar.blogspot.com/ adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederim Hassas Anneler

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.