16 Mart 2013 Cumartesi

Bebeğinizi anne sütünden ne zaman kestiniz? Bu sürecin kolay atlatılması için tavsiyeleriniz var mı?

Hassas Anneler biliyorsunuz anne sütü bir bebek için en önemli besin ve inanılmaz faydaları var. İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen ve ondan sonra da bol bol anne sütü alan bebekler hayata bir adım önde başlıyorlar. Lütfen bebeğinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemek ve ondan sonra da bol bol anne sütü vermek için elinizden gelen herşeyi yapın. Anne sütünü arttırma yazımı mutlaka okuyun (sayesinde ikizlerimi bile aylarca sadece anne sütüyle besledim, bir ara günde 2 kilo süt sağdım):
http://www.hassasanne.blogspot.com/2013/01/anne-sutunu-nasl-arttrabilirsiniz.html

Ama tabii ki her güzel şeyin bir sonu vardır ve bir gün gelir sizin de artık bebeğinizi anne sütünden kesmeniz gerekir. Bu bir anne için çok zor bir karardır ve onu psikolojik olarak çok zorlar. Ben hüngür hüngür ağladığımı bilirim. Tıbbi bir zorunluluktan 1 yaşına girdiği gün son kez emzirmiştim oğlumu. Alper'i son kez emzirdiğim zamanı hiç unutamam. Her saniyesini ezberledim ve anılarımın arasında en güzel yere koydum. Gözyaşlarım yüzüne damlarken, onun yüzündeki huzuru seyrettim ve onun bunu bir daha yaşayamayacağını düşündüm.

2 yaşına yaklaşan çocuğunuzu memeden kesmeye karar verdiğinizde bunu nasıl yapacaksınız?

2 yaşına yaklaşmış bir çocuğu bence artık karşınıza oturtup konuşabilirsiniz. Çocuklarınıza güvenin. bence öyle ilaçlara, salçalara ve acı bitki sularına gerek yok. Ona güzel güzel suluklar alın üstünde sevdiği karakterin resmi olan. Normal inek sütünü onlara koyun ve artık çok büyüdüğünü ve memeden değil bu harika suluktan içeceğini söyleyin. Biraz da dikkatini başka yöne çekmek için gezdirin, beraber aktiviteler yapın ve ona biraz fazla ilgi gösterin. Tek yapmamanız gereken o ağlayınca veya gece uyumayınca dayanamayıp tekrar memeyi vermek olacaktır. Bu onun kafasını karıştırır ve yeniden başa dönersiniz. üstelik artık işiniz daha da zorlaşmıştır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da tutarlı ve kararlı olmalısınız.





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

1 yorum:

  1. "Alper'i son kez emzirdiğim zamanı hiç unutamam. Her saniyesini ezberledim ve anılarımın arasında en güzel yere koydum. Gözyaşlarım yüzüne damlarken, onun yüzündeki huzuru seyrettim ve onun bunu bir daha yaşayamayacağını düşündüm." şu kısım öyle dokunduki.okuduktan sonra memeden kesmeyi düşündüğüm şu dönemde içime işledi.ağlıyorum.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.