20 Mart 2013 Çarşamba

İlk 3 Ay bebeğiniz her ağladığında onunla ilgilenin ve emzirin

                               

İlk 3 ay bebeğiniz her ağladığında onu kucağınıza alıp ilgilenmeli ve emzirmelisiniz. 

Bu gelişimi için çok önemli. İlk 3 ay evin hakimi kesinlikle bebeğiniz. Eğitim filan yok sadece her ağladığında ilgilenmek, sarılmak ve emzirmek var! Bebeğiniz çok ağlıyorsa belki kolik olmuş olabilir ama idare edin. Gazı olabilir, masaj yapın karnına. Kucağınızda dolaştırın. Bol bol cildinize temas etsin. T-shirtünüzün içine sokun onu göğsünüze yatırın. Bebeğiniz de çıplak olsun. Üşür derseniz örtü ile sarın dışardan. İkinizin çıplak teninin teması onu rahatlatır. Kendini güvende hissetmesi çok önemli. Ağlatmayın.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

1 yorum:

  1. Bu görüşe katilamayacagim okursaniz hak verirsiniz. Agladiginda ilgilenme tamam. Her agladiginda emzirme ve kolik isi tamam degil. Bebeklerin % 90'ı mide kapagi tam gelismemis olarak dogar. Yani reflu adayi olarak dogar. Kolik denen bebekler 10000de 1dir. Derler ya 2-3 haftadan once gaz olmaz- bu gaz degil refludur. Anne sık emzirir ve emzirirken belli bir açıda tutmazsa bebegi 2-3 hafta icinde mide kapaginin ust kismi tahris olur ve bebek gazi icin ikinmaya basladiginda pirt diye kacan mide sivisi inanilmaz aciya neden olur. Ve bebek kivranir durur gazini midedekini geri kacirmadan cikaracak diye. Burada olan gazin sebep oldugu karin agrisi degil mide yanmasidir. Karin ovalamak baska boyut, cok sakincalidir. Ayrica ise yaramaz. Reflu krizi 5 atakta gecer. Yapilacak sey cocugu 10dk dik tutmak, patpat yapmamak cocugu sallamamak, hafifce sirtini ovalamak, cocugu yatay pozisyonda ve sık emzirmemek. Miyadinda dogan icin 3 saat ilk uc ay, 4. Ayda 4 saatte1.
    Sık emzirilen bebek annenin õn sulu sütünü alir ve bu on sut reflu yapan enzimlerle doludur. Arkadan gelen yagli sutu alamazsa is daha ciddilesir ve gece gunduz uyumayan iyi gelisemeyen bebek profili cikar. Kolik diyorsunuz ya hemen bebege. O profil.
    Arkadan gelen yagli sut ön sutu dibe cokertir ve refluyu minimuma indirir. Ayrica bebegi gelistiren bu arka suttur.
    Sık emen bebegin uyku metabolizmasi da bozulur. Uyumasi gereken kadar sure uyuyamaz. Zirtpirt uyanir ve gelisimi oldukca sekteye ugrar ve huysuzlasir.
    Sık duyariz sutum yaramiyor diyenleri. Bunun sebebi de budur.
    Yazdiklarim hem bilimseldir arayan bulur hem de tecrubeyle sabittir.
    Sivi gidalar 10dkda katilar 80dkda sindirilir. Bu sure icinde dik tutmak ve uyutmamak onemlidir. Reflulu bebekler uykuda kusup cigerine kacirma potansiyeline sahiptirler. Sirt ustu yerine yan yatirilmalarini tavsiye ederim.
    Gazla birlikte hep az da olsa sutu cikiyorsa, yatirinca agliyor kaldirinca susuyorsa, az ve sık emziyorsa (başında terleme yoksa), aglarken kucaginizda sirtini yay gibi yapiyorsa, emerken agliyor ve memeyi birakiyorsa, bacaklarini kendine cekip kizararak kivraniyorsa bebeginiz gazli degil refluludur. Dedigim gibi gazli bebek 10000de 1 ve cok ozel bir durum. Herkes gaz yapar elbet ama kivranmaz.
    Her aksam ayni saatlerde aglama krizleri varsa buyuk ihtimalle sutunuz ilerleyen saatlerde yorgunluktan azaliyor ve bebek doymuyordur. O saatlerde sutunuzu sagin ne demek istedigimi anlarsiniz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.