6 Ağustos 2013 Salı

Bu harika kitap çekilişle 3 Hassas Anneye hediye! Kitabın geliri de iyi bir amaç için kullanılacak. Bebekler hayata tutunsun ve anne sütünden mahrum kalmasın


SEN DE DESTEK OL!Her şey Elif Vera’ya hamileliğimin 34. Haftasında başladı. Hareketini hissetmediğim bir gün. Ardından 2. gün.

Ve

Doktoru arayışım.

Kontroller, koşturmalar,boş kuvöz de yok, ne yapacağız? diyen kapı arkası konuşmalara kulak misafiri olup, metanetli olmaya çalışmakla geçirilen 3 saat. Koskoca 180 dakika. Sanki 180 saat. Ya da bir asır...

Bebeğinizi kaybetmek/kaybetmemek arasında kalınan ‘o an’

Araf.

Zor... çok zor... 



hele hele de bu ‘can’ın bir alet eksikliği yüzünden yitip gitmesi.

Acı verici!

’Acı’ kelimesi bu duyguları tarif etmeye yeter mi?


Çok şükür her şey yolunda gitti. Saatler süren kontrollerden sonra çok zayıf da olsa bebeğin kalp sesini duymayı başardık. Elif anne karnındaki 34. haftasında doğurtulmak zorunda kalmadı!

Eğer doğurtulmak zorunda kalsaydı; Malatya Araştırma hastanesinde boş kuvöz yoktu. Başka bir şehre/hastaneye nakil için transport kuvöz de yoktu!

Neden: İmkansızlıklar

Bir canın bedeli kaç imkansızlıktan oluşur ki? Bir can zaten bir mucize demek değil mi?


O gün; hastane odasında toparlanırken, kalp sesini duydum çok şükür diye gözümden usul usul yaş süzülürken, yüreğime hançer battı.

Ya doğurtulmak zorunda kalsaydı?

Çok şükür bizim için her şey yolunda gitti. Ya diğer anneler? Bebek kokusu yerine toprak kokusu koklamak zorunda kalan anneler?

O an; karar verdim. Bir gün bu yaşadıklarımı yazacağım ve bu kitabın gelirini hastanelerin yeni doğan birimi eksiklikleri için kullanacağım!


2010 senesinde yazmak kısmet oldu. İstedim ki bu kitap bağış amaçlı olsunve herkesin tuzu bulunsun. Kitabın kapağını çizen Esra’m ile tanışmam da bu kitap sayesinde oldu. Bu kitabın hikayesini, beni ve Esra’yı aşağıdaki video linkinden izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10150638870027572&set=vb.150684048321342&type=3&theater
T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü istatistiklerine ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan "Türkiye'de Sağlığa Bakış 2007" raporuna göre, ülkemizde her yıl ortalama 1 milyon 100 bin çocuk doğuyor (2010 raporuna göre 1 milyon 360 bin). Yeni doğan her bin çocuktan 22'si, diğer bir deyişle günde 60'dan fazla bebek, yaşamının daha ilk yılında hayata veda ediyor. Bu, ülkemizde her gün yaklaşık bir uçak dolusu bebeğin ölmesi anlamına geliyor. Bebek ve çocuk ölüm oranları açısından gelişmiş ülkeler ile aramızda büyük farklılıklar olduğu ise göz ardı edilemeyecek bir diğer gerçek. Oysa "bebek ve çocuk ölüm hızları", bir toplumun kalkınma düzeyi ve sağlık koşullarının göstergesi olarak kabul ediliyor. Ülkemizde bir yaş altı bebek ölümlerinin azımsanmayacak bir bölümü, önlenebilir hastalıklardan gerçekleşiyor. Bebek ölümlerinin önemli nedenlerinden biri de, hastanelerde tıbbi müdahale konusundaki olanakların yetersizliği. 

Bebekler, erken doğum, doğuştan gelen fiziksel sorunlar ve mikrobik hastalıklar başta olmak üzere, pek çok nedenle hayati tehlikeye maruz kalıyorlar. Bu bebeklere, zamanında ve doğru yapılan tıbbi müdahale, hayati önem taşıyor. Bu da, hastanelerde yeterli cihaz donanımına sahip çocuk acil ve yoğun bakım servisleri bulunması gerekliliğini doğuruyor. Ne yazık ki, ülkemizdeki pek çok hastane bu alanda imkânsızlıklarla boğuşuyor. (kynk: www.cokyasabebek.com)

Ben Devrim Atılkan yazdığım Sihirli 40 Hafta adlı kitabın yazar geliri ve Esra İlter çizer geliri ile; Çanakkale 18 Mart Araştırma Hastanesi-Yeni Doğan Yoğun Bakım Biriminin ihtiyaçların karşılanmasında gönüllü olduk. Bu kitap aracılığı ile de gerekli paranın toplanması için vesile olmak istedik. Siz değerli ebeveynlerden de bizlere destek olmanızı bekliyoruz. Amacımız Lactina-Hastane tipi süt sağma makinesi almak. Çünkü doğumdan sonra bir şekilde annelerinden ayrılmak zorunda kalan bebekler için en değerli besin ‘ANNE SÜTÜ’ ve doğumdan sonra emme süreci başlatılmazsa anne sütü çok geç gelebiliyor. Hem annenin sütü biran önce gelsin diye, bu süreçte taze annelere destek olmak hem de dünyaya gelen bebeği paha biçilemeyecek anne sütüne ulaştırabilmek için süt sağma makinesi gerekli bir alet. Özellikle de yeni doğan birimi için.

Siz de bize destek olabilirsiniz. Nasıl mı?

https://www.facebook.com/sihirli40hafta sayfasını beğenip/paylaşabilirsiniz. Böylece diğer ebeveynlerin de haberi olur.

Aynı sayfadan mesaj göndererek kitap siparişi verebilirsiniz.

Aynı sayfanın duvarına yazarak görüş bildirebilirsiniz.
(alacağınız her kitabın tüm yazar -çizer geliri yani 5 TL'si bu süt sağma makinesinin alımında kullanılacaktır) 


Alacağınız bir kitap sadece bir anne ve bebeği değil, onların çevresindeki herkesi mutlu edecek. Var mısınız destek olmaya?

Devrim Şahin Atılkan





Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

4 yorum:

  1. Bu kitabi hamile ol.adan önce okuyup cokda begenmistim, ayrica devrim hanimi tebrik etmek isterim duyarliligindan dolayi..kuzenim hamile ona hefiye etmek icin dahil olmak isterim cekilise..sevgiler
    gulinozgur@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Haberim yoktu benim çok duygulandım mutlaka edineceğim bu kitabı ben de tesekkür ederim

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.