9 Ağustos 2013 Cuma

Havran'daki Kocadağ At Çiftliği




Bugün ailecek Havran ilçesindeki Kocadağ at Çiftliği'nde bayram kahvaltısı yaptık. Kayınvalidemler zaten 12 ay Akçay'da yaşıyorlar ve buranın kahvaltısını çok seviyorlarmış. Yöreye gelecekler için çocukların at binebileceği ve muhteşem bir serpme kahvaltı sunan çocuk dostu bir mekan olduğu için burasıyla ilgili bir yazı yazmak istedim. Çocukların değişik aktiviteler yapabileceği mekanlar hoşuma gidiyor. 



Öncelikle mekanı biraz anlatayım. Burası püfür püfür esen Kaz Dağlarının Havran bölümünde Kocadağ Köyü'nde kurulmuş bir at çiftliği. Çiftlikte 18 tane at var. Atların yürüdüğü büyük bir manej, çocuklar için oyun alanı ve bir kahvaltı bahçesi var çiftlikte. Atlarla çiftliğin dışına çıkıp Kaz Dağlarında dolaşma imkanınız da olabilir. 




Burası doğal ürünlerle yapılmış kahvaltısıyla meşhur. Serpme kahvaltı 17,5 TL. 7-8 yaşına kadar çocuklardan ücret almıyorlar. Kahvaltıda bir kuş sütü eksikti diyebilirim. Resimde de görebilirsiniz. Ürünler de çok taze ve lezzzetliydi. Bence böyle bir kahvaltı için çok uygundu fiyatlar. Mantı veya köfte de alabilirsiniz. Onlar da 10 TL. En önemlisi de servis hızlıydı ve çalışanların yüzü gülüyordu. 

Burada profesyonel binicilik eğitimi de veriliyor. Çocuklar da 20 TL vererek 15 dakika at binebiliyorlar. Atlarla ilgilenen insanlar çok canayakın ve çocukseverdiler. Kar kaygısı taşımadıkları her hallerinden belliydi. 






Esin ve Sevinç zaten İstanbul'da da sık sık ata bindikleri için hemen ata binmek istediler ve bindiler. Kızların gittikçe daha güzel ata bindiklerini, oturma kalkama ve denge hareketlerini daha güzel yapabildiklerini görmek beni çok sevindirdi. Kızlar atlara şeker vermekten de çok keyif aldılar. Böyle değişik deneyimler onların gelişimi için çok faydalı. 








Kaz dağlarının havası çok başka. İçimiz açıldı ve harika hava bizi çok mutlu etti. Umarım kaz dağlarının hiçbir yeri satılmaz ve buralar cennet gibi kalır. 



İletişim:
Kocadağ köyü- Havran- Balıkesir. Edremit-Balıkesir yolunda Havran'ı geçtikten sonra yolun sağında Petrol Ofisi istasyonunu geçince Kocadağ köyü sapağından dönünce yolu takip edin çiftliğe varacaksınız
0 266 432 18 00






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

3 yorum:

  1. Sevgili Hassas Anne;

    Paylaşımınız üzerine hemen aradım çiftliği. Konaklama yokmuş maalesef. 1+2 annesi olarak Akçay civarında rahat edebileceğimiz bir konaklama öneriniz olur mu.

    Teşekkürler.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yarın at çiftliğine gitmeyi planlıyoruz. 2 yaşındaki oğlum tatil köyündeki ata binmek istememişti ama belki şeker vermeyi kabul eder :)

    Sevgiler, Deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika. Fotoğrafları ve yazıyı bekliyorum:) iyi eğlenceler Ece

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.