24 Eylül 2013 Salı

29 Eylül Pazar günü Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) KAÇUV-EVİnin, hasta çocuklara ve ailelerine ücretsiz yararlandıkları bu konaklama evinin odalarının yıllık giderlerine katkıda bulunmak için koşuya katılmaya ne dersiniz?


Kızımız Nehir, 12 mart 2007’de dünyaya geldi.

Nehir, nöroblastom adındaki çocukluk dönemi kanseriyle teşhis edildiğinde 19 aylıktı.

Öncesindeki, iki üç hafta karın ağrısı, halsizlik gibi sıradan çocukluk dönemi hastalıklarını düşündürten belirtiler dışında belirgin bir şikayeti olmamıştı. Ama belirtiler geçmemiş, oyun oynamaz hale gelmişti. Nihayet, karnındaki tümör anlaşıldığında, boyutu yaklaşık 16 cm’yi bulmuş, yüksek risk grubu olarak değerlendirilmişti. Geçmişinin 7-8 hafta olduğu söylendi.

Yaklaşık iki yıllık bir tedavi süreci sonrasında kızımızı bu az görülen ve agresif çocukluk çağı kanseri nedeniyle kaybettik.

Kızımız Nehir’in tedavisi süresince, ailemiz, yakınlarımız, dostlarımız bizimleydi. Bizi şaşırtan ve bize daha da güç verenler, sadece yakınımızdakiler değil, bizim hikayemizi öğrendikten sonra yardımımıza koşan gönüllüler oldu.

Kanser tedavisi zorlu bir yolculuktur. Hem uzun hastane kalışları gerektirir, hem de hastane dışında dikkatli bir bakım. Bu süreçte önemli bir amacımız Nehir’in çocukluğunu yaşamaya devam etmesini sağlamak oldu. Bu arzumuzu bir yandan çocuklar düşünülerek hazırlanmış hastane şartlarının yardımı, bir yandan da etrafımızdaki gönüllüler sayesinde gerçekleştirebildik.

İşte bu nedenle, kızımızı kaybettikten sonra diğer aileler için ne yapabiliriz diye düşündük ve Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllülerini oluşturduk. İlk etkinliğimizi 2011 yılında küçük bir “fun run” olarak gerçekleştirdik ve geliri ile Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) un önemli bir projesi olan KAÇUV-EVİnin oyun odasını tefriş ettik.

Bu yıl 29 Eylülde bu küçük koşunun ikincisini gerçekleştiriyoruz ve yine KAÇUV yararına ve onlarla işbirliği içerisindeyiz. Bu kez KAÇUV-EVİnin, hasta çocuklara ve ailelerine ücretsiz yararlandıkları bu konaklama evinin odalarının yıllık giderlerine katkıda bulunacağız.

Bizimle olmaya ne dersiniz?
Zeynep Erden Bayazıt


Bilgi için:

http://www.coyag.org/







Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.