29 Eylül 2013 Pazar

Anaokuluna başlarken yapılacaklar

Hassas Annemiz Havva: ben bir anaokulu öğretmeniyim,ayrıca 2 çocuk annesi. benim büyük kızım gecen sene 36.ayında anaokuluna başladı. ben ondan öncesinde ona hep anaokulundan bahsettim.sadece dinledi. okul zamanı 2 hafta sabahları ben götürdüm,sınıfına adım atmadım. ilk önce kesin kararlı olduğunuzu ona yansıtmanız lazım. ben öyle yaptım.daha sonra sevdiği abilerinin ablalarının okula gittiğini söyledim,okula giderken parkların önünden geçerken,bütün çocukların okula gittiğini anlattım,çizgi film arkadaşlarının okula gittiğini anlattım ve öğretmenimizin de sevgisi ile biz bu işi hallettik. Şimdi ben şu anda öğretmeniniz olsam,öğrencimle yakın temesta bulunurum,ilgilenirim,onun dikkati dağıtacak etkinlikte bulunurum. İlk etapta sevdiği bir oyuncakla okula gelmesini söylerim.ya da okuldan sevdiği bir oyuncağı ona vererek,yarın bunu mutlaka okula geri getirmelisin diyerek ona sorumluluklar veririm. Malasef bazı meslektaşlarım kolayı seçiyor ve topu hemen annelere atıyor.






Not: Lütfen doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. Sevgiler

Ana Sayfaya Dönün


2 yorum:

  1. biz de bayram ertesi okula başlamayı istiyoruz,
    2010 ocak doğumluyuz, bol şans bize de :)

    YanıtlaSil
  2. öğretmenin etkisi çok büyük oğlum 4,5 yaşında 2 hafta sıkıntı yaşadık ama öğretmenimizin sabrı ve sevgisiyle şimdi isteyerek gidiyor.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.